Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FPTR lansează programul „Litoralul pentru toți”, în perioada 31 mai - 20 iunie

ro

19 May, 2024 21:40 638 Marime text

 
  • Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță lansarea unei noi ediții a programului social „Litoralul pentru toți”, desfășurat între 31 mai și 20 iunie.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță lansarea unei noi ediții a programului social „Litoralul pentru toți”, desfășurat între 31 mai și 20 iunie. Turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife începând de la 35 de lei pe noapte de persoană, prețuri ce sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon. An de an, hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc se înscriu în acest program, transmite un comunicat de presă din partea FPTR.

Până acum, peste 65 de unități de cazare din toate stațiunile de pe litoralul românesc au aderat la program, oferind aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte. FPTR se așteaptă ca până la începutul programului, peste 100 de hoteluri să se înscrie, ajungând la aproximativ 10.000 de locuri de cazare pe noapte.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl așteaptă în fiecare an. Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârșitul lunii mai, iar turiștii pot face deja rezervări de sejururi. În fiecare an, programul nostru a demonstrat că poate aduce bucurie și relaxare pentru mii de familii care doresc să viziteze litoralul românesc. Scopul nostru este să oferim oportunitatea unui concediu accesibil pentru toți românii, indiferent de buget, într-o perioadă în care prețurile sunt mult mai avantajoase. Și în această ediție, am colaborat cu numeroși parteneri hotelieri pentru a ne asigura că oferim cele mai bune servicii și condiții de cazare. Suntem mândri că putem sprijini turismul românesc și, în același timp, să aducem satisfacție și zâmbete pe fețele turiștilor noștri”, a declarat Dragoș Răducan, președintele FPTR.


Conform tarifelor de pe site-urile hotelurilor și operatorilor de turism, până pe data de 20 iunie, românii pot petrece un sejur la mare la prețuri începând de la 35 de lei pe noapte de persoană, cazare fără mic dejun, la un hotel de 2 stele din stațiunea Eforie Nord. În stațiunea Mamaia, prețurile pornesc de la 100 de lei pe noapte de persoană în camera dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în celelalte stațiuni din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 de lei pe noapte de persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele. Pentru cei care preferă pachete all-inclusive, acestea sunt disponibile la prețuri ce pornesc de la 200 de lei pe noapte de persoană în camera dublă la o unitate de 3 stele din stațiunea Jupiter.

„Recomandăm turiștilor care vor să profite de aceste oferte speciale pentru a se bucura de soare, mare și toate frumusețile pe care litoralul românesc le are de oferit să facă deja rezervări, deoarece locurile sunt limitate și se epuizează rapid. Rezervările se pot face direct la hotel, dar și prin intermediul agențiilor de turism. La fel ca în edițiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță”, precizează sursa citată.


Programul „Litoralul pentru toți” se află la ediția cu numărul 44 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Fiind o acțiune de succes, derulată fără întrerupere de 22 de ani, diverse persoaneje nereprezentative au încercat fără succes să-l copieze, pentru a atrage atenția presei. Detaliile privind hotelurile incluse în programul “Litoralul pentru toți” vor fi disponibile pe site-ul www.fptr.ro începând cu data de 20 mai 2024.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), înființată în anul 1992, este singura federație reprezentativă legal la nivel de sector de negociere colectivă și de activitate turism, hoteluri și restaurante, având în componență 3.286 de angajatori (societăți comerciale afiliate organizațiilor membre FPTR) care asigură venituri salariale pentru 34% din forța de muncă angajată în sectorul de activitate și negociere colectivă turism, hoteluri și restaurante (59.255 de salariați) și gestionează, într-o proporție covârșitoare, capital autohton, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Aproximativ 200.000 de români au plecat în vacanță într-o stațiune din România în minivacanță
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii