Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrevedere Teodor Melescanu - Jean-Paul Costa

ro

25 Oct, 2010 17:45 1562 Marime text

Domnul senator Teodor-Viorel MELEŞCANU, Vicepreşedinte al Senatului, a avut vineri, 22 octombrie a.c., o întrevedere cu domnul Jean-Paul Costa, Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului. Din delegaţie au făcut parte domnii Corneliu Bîrsan, judecător la CEDO din partea României, domnul Santiago Quesada Polo, Grefier-şef al Secţiei a-III-a care judecă la CEDO cauzele româneşti, precum şi domnul Horaţiu-Răzvan Radu, Agentul Guvernamental al României la CEDO.

Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului a menţionat că hotărârea-pilot referitoare la restituirea imobilelor naţionalizate, recent adoptată de Curte, în cauza Maria Atanasiu şi alţii împotriva României, a instituit un termen rezonabil (18 luni) pentru adoptarea măsurilor adecvate de către autorităţile de la Bucureşti. În acest context, domnul Meleşcanu a relevat oportunitatea includerii măsurilor de remediere într-un cadru general, care să fie unanim acceptat de către formaţiunile politice.

Domnul Costa a salutat adoptarea, de către ambele Camere, a legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, ca un pas important în asigurarea celerităţii actului de justiţie, în conformitate cu prevederile art. 6 pct. 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un roman 28 Oct, 2010 23:47 nu le e rusine dupa 20 de ani