Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat P.E.R. - Joi, 27 Octombrie 2011

ro

27 Oct, 2011 23:26 976 Marime text

Joi, 27 octombrie 2011, la sediul P.E.R. din Cal. Victoriei, nr. 91 -93, a avut loc Conferinta de presa sustinuta de conducerea partidului.

Dl. Pop Danut, presedintele P.E.R, prezinta pe noul Prim vicepresedinte al partidului, in persoana d-lui Prof. Univ. Dr. Mircea Cosea.

In continuare, dl. Pop critica absenteismul parlamentarilor din aceasta sesiune, care sfideaza o tara intreaga prezentandu-se la lucru dupa cum au chef.

Dl. Pop subliniaza ca orice patron confruntat cu asemenea situatie iar fi disponibilizat fara nici un comentariu.

P.E.R. solicita conducerii Parlamentului sanctionarea „chiulangiilor", urmand ca electoratul sa-i penalizeze pe acestia cu ocazia alegerilor ce vor avea loc in 2012.

O alta tema abordata este ca „o minoritate" ca U.D.M.R.-ul a ajuns sa dicteze referitor la problemele importante ale guvernarii (ex. problema modalitatii votului) iar P.D-L, considerat „majoritar" sa nu poata sustine politica guvernului.

Daca o minoritate a ajuns sa ia hotarari in aceasta tara in locul majoritatii nu intelegem de ce partidul majoritar condus de dl. Emil Boc mai pierde timpul in negocieri sterile.

Dl. Prof. Univ. Dr. Mircea Cosea - Prim vicepresedintele partidului prezinta pozitia P.E.R. referitoare la problemele economice europene si apreciaza eforturile pe care liderii europeni le-au gasit pentru ca noi si economia europeana sa nu ajungem intr-o situatie critica.

Se asteapta luarea unor masuri structurale la nivelul Uniunii Europene care sa extinda o noua orientare a dezvoltarii in termeni reali intre curba demografica si a locurilor de munca.

P.E.R. este ingrijorat de situatia economica prezentata de cel mai inalt reprezentant al statutului, respectiv presedintele acestuia dl. Traian Basescu si dublata de sustinerea membrilor Guvernului cu privire la incapacitatea asigurarii fondurilor necesare pentru majorarea salariilor bugetarilor si a pensiilor cu cel putin 5 % fata de taierile acestora in 2010.

P.E.R. considera ca anul 2012 trebuie sa fie un an normal si nu unul electoral. Programele de austeritate luate de Guvern nu au fost bine implementate si nu au dus la relansarea economica.Au fost sacrificate ramuri importante precum educatia, sanatatea, cercetarea, etc. a caror efecte negative vor avea loc pe termen lung.

P.E.R. trage inca odata semnalul de alarma fata de inflatie si precizeaza ca va fi o explozie a cresterii preturilor la energie, gaze si alimente, ceea ce va avea un efect negativ asupra nivelului de trai al populatiei.

Un alt element care ingrijoreaza conducerea P.E.R. referitoare la situatia economica a Romaniei este ca, iar, guvernantii nostri nu si-au facut temele conform programului si intelegerilor avute cu F.M.I., UE, B.M.

Aceste cauze interne vor putea duce la intrarea Romaniei intr-o noua criza economica.Iesirea din criza nu se face prin majorarea taxelor si impozitelor ci prin cresterea productiei si stimularea consumului.

P.E.R. apreciaza interventia d-lui Traian Basescu la reuniunea de la Bruxelles introducand paragraful „ca sucursalele bancilor straine sa-si pastreze in continuare fluxul de capital" in tarile unde isi desfasoara activitatea.

Referitor la consultarea B.N.R. de a-si spune parerea asupra proiectiei bugetare, dl. Cosea considera ca aceasta este rationala, profesionista si mult superioara Guvernului si este normal.

BIROUL DE PRESA AL P.E.R.,

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii