Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Trimitere în judecată - tentativă la infracţiunea de violenţă în familie - PT Suceava

ro

26 Oct, 2015 13:50 938 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ciornei vasile sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de violenţă în familie.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 27 septembrie 2015, în jurul orei 19:30, inculpatul Ciornei Vasile s-a deplasat în comuna Putna la domiciliul persoanelor vătămate minore C.M.V. şi C.I.N. (fiicele sale) şi, în timp ce se afla în curte, inculpatul a început să-i aplice părţii vătămate C.M.V. multiple lovituri atât cu un cuţit, cât şi cu pumnii şi picioarele. Auzind strigătele de ajutor ale surorii sale, a ieşit din casă şi persoana vătămată C.I.N., inculpatul exercitând acelaşi tip de violenţe şi asupra acesteia.

Actele de agresiune exercitate de inculpat asupra celor două persoane vătămate au încetat atât datorită apariţiei în curte a martorei C.R., cât şi faptului că cele două persoane vătămate au reuşit să fugă.

Potrivit concluziilor cuprinse în raportul medico-legal, persoana vătămată C.I.N. a prezentat fractură 1/3 proximală tibie stângă operată cu extragerea unui corp străin restant (fragment de lamă de cuţit cu lungimea de 7 cm), timpul de îngrijiri medicale fiind apreciat la 44 - 45 zile de îngrijiri medicale. Astfel, s-a apreciat că leziunile au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate, prezenţa corpului străin restant reprezentând un pericol iminent prin posibilitatea apariţiei complicaţiilor hemoragice. Victima C.M.V. a prezentat plagă tăiată nepenetrantă hemitorace drept, plagă tăiată regiunea parietală dreapta, plagă occipitală, plagă cot drept, plagă deget drept, plagă antebraţ stâng, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 18 - 19 zile de îngrijiri medicale.

Fapta inculpatului, constând în exercitarea unor acte de violenţă în zone vitale, cu un cuţit (instrument apt a produce leziuni grave sau chiar decesul unei persoane) asupra fiicelor sale minore, cu consecinţa producerii unor leziuni grave acestora, întregeşte conţinutul constitutiv al infracţiunii de tentativă la violenţă în familie – infracţiune de tentativă la omor calificat cu subiect activ special.      
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii