Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:42 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat arestare preventiva - trafic migranti - PT Timis

ro

08 Apr, 2016 13:59 812 Marime text
            Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
            Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcarea acţiunii penale faţă de inculpatul VASIC BORIVOJE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.
La data de  7 aprilie 2016, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarele:
 În noaptea de 05/06.04.2016,  inculpatul VASIC BORIVOJE, împreună cu un cetăţean sârb, neidentificat până în prezent, a transportat şi călăuzit opt persoane (doi dintre aceştia fiind cetăţeni irakieni, unul sirian şi cinci din Sri Lanka), contra sumei de 1000 de euro, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României. Cele opt persoane au fost aduse de inculpat  şi cetăţeanul neidentificat până la graniţa dintre Serbia şi România, după care cele opt persoane au început să se deplaseze pe jos, trecând ilegal frontiera de stat din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în Austria şi apoi în Germania.
Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii