Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului Titus Corlăţean la aşezământul bisericii ortodoxe române din Ierusalim

ro

11 Oct, 2012 00:00 1091 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a vizitat la data de 9 octombrie 2012 aşezământul bisericii ortodoxe române din Ierusalim. Vizita a avut loc în contextul în care biserica a fost recent ţinta unui act de vandalism.

Oficialul român a avut o întâlnire cu preotul şi cu maicuţele aşezământului, cărora le-a transmis că dezaprobă în mod ferm actele de intimidare şi vandalism la care au fost supuşi. Şeful diplomaţiei române i-a asigurat deîntregul sprjin pe care statul român îl acordă pentru desfăşurarea activităţii în condiţii de securitate a aşezământului religios românesc la Ierusalim. Referindu-se la discuţiile avute pe această temă cu omologul israelian în cursul zilei de 9 octombrie 2012, Ministrul Titus Corlăţean i-a informat că autorităţile israeliene au condamnat fără echivoc acest incident şi că s-au angajat căvor lua măsuri pentru investigarea şi pedepsirea celor vinovaţi. De asemenea, ministrul afacerilor externe a evocat angajamentul autorităţilor israeliene de a asigura securitatea lăcaşului de cult, a slujitorilor şi enoriaşilor săi.

La sosirea la aşezământ, ministrul Titus Corlăţean a fost aşteptat de unul din liderii comunitaţii ultra-ortodoxe din cartierul în care se afla lăcaşul, care a prezentat scuze pentru incidentul inregistrat şi a insistat că acest act comis de anumiţi membri ai comunităţii este unul izolat, dezaprobat de comunitate în ansamblu. Acesta a dat asigurari că şi în cadrul comunităţii va fi investigat acest eveniment şi că vor fi luate măsuri menite să impiedice repetarea unor asemenea fapte în viitor. Rabinul a exprimat apreciere pentru pozitia constantă a României de sprijinire a comunităţii evreieşti şi de menţinere a unui climat favorabil pentru existenţa liberă a tuturor credinţelor religioase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii