Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu acordat AGERPRES de Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea

ro

01 Apr, 2010 17:28 1664 Marime text

In atentia distinsilor nostri colegi!
 
Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, sustine, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca aceia care se opun inzestrarii armatei 'se joaca cu viata militarilor romani'.
El spune ca pentru 2010, intr-o perioada de dificultati financiare majore, obiectivul prioritar este asigurarea resurselor bugetare de care sistemul are nevoie pentru a functiona in parametrii normali.

Referindu-se la oportunitatea achizitionarii avioanelor F16, ministrul Apararii considera ca, desi exista voci care sustin contrariul, aceasta este o solutie realista si fezabila, altfel Romania risca sa nu poata ridica niciun avion de la sol in cel mult trei ani.

Ministrul Oprea considera ca scutul antiracheta inseamna, in primul rand, securitate si prestigiu sporite si considera ca invitarea Romaniei sa participe la sistemul de aparare antiracheta reprezinta o noua confirmare a colaborarii foarte bune dintre armata romana si cea americana.

In opinia sa, faptul ca la Oradea a fost inaugurat Centrul de excelenta NATO HUMINT, unde vor veni sa se pregateasca ofiteri de informatii din tarile NATO, arata ca Romania are nu doar traditie militara, ci si potential de informatii militare recunoscut de partenerii nostri.

Interviul este disponibil gratuit pe www.agerpres.ro.

Directia Marketing - Relatii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii