Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania WineRo, producătorul vinului ALIRA, a început campania de recoltare din acest an cu o sărbătoare în plantaţie

ro

02 Oct, 2011 22:10 1149 Marime text

30 septembrie, Aliman, Constanţa - Compania WineRo a anunțat începerea campaniei de recoltare din 2011. Evenimentul a fost marcat printr-o sărbătoare a recoltei organizată în via de la Aliman, Judeţul Constanţa. Printre invitații de onoare s-au numărat: A.S. Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, A.S. Prințul Michel de Laufenbourg și E.S. Dan Ben Eliezer, Ambasadorul Israelului la București împreună cu soția.

"Suntem în al şaselea ande viaţă şi în al treilea an de rod pentru via noastră, iar ceea ce ne-a oferit 2011 ne face încrezători că vom obţine vinuri de cea mai bună calitate. Suntem nerăbdători să recoltăm, în premieră în plantaţia noastră, struguri de Fetească Neagră, pentru a obține un vin românesc cu totul special, de o calitate deosebită. Aşa cum am obişnuit deja consumatorul, vinul va fi inclus în gama ALIRA, iar procesul de vinificaţie va fi coordonat de oenologul nostru, Marc Dworkin" - Ghenadie Bobeică, Administrator WineRo

Nume cu rezonanţă în lumea vinului, Dworkin are în CV pe lângă renumiţii producători din Franţa precum Benjamin et Edmond de Rothschild din Bordeaux, Château Larmande, Grand Cru Classé de Saint-Emilion, Château Bellefont Belcier, Grand Cru Classé de Saint Emilion, şi 12 vinuri ENIRA cotate de Robert Parker cu 84-89 puncte.

„În acest an, foarte favorabil pentru viţa de vie, am reuşit să facem normarea strugurilor în două etape şi preconizăm că vom obţine o cantitate de 4,5 tone de struguri la hectar. Analizele privind calitateamustului (acumularea de zahăr, aciditatea şi pH-ul etc.) ne îndreptăţesc să aşteptăm vinuri mai bune decât cele din recoltele 2009/2010. Şi în acest an vom păstra filosofia care ne-a consacrat pe piaţa vinului naţională şi internaţională, şi anume raportul calitate-preţ foarte avantajos". - Marc Dworkin, oenolog WineRo

Sfârşitul anului 2011 va mai veni cu două mari realizări ale WineRo: lansarea ALIRA Cabernet 2010 şi deschiderea cramei de la Rasova, judeţul Constanţa.

Despre WineRo

WineRo este o companie care s-a înfiinţat în 2006, an în care a achiziţionat peste 100 de ha de teren la Aliman, judeţul Constanţa. Aici au fost plantate şi sunt cultivate soiul românesc Fetească Neagră şi soiurile internaţionale Merlot şi Cabernet Sauvignon - investiţia în achiziţii şi plantări a fost de 2,6 milioane Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA, realizat din struguri Merlot din recolta 2009. De asemenea, cu ajutorul unei finanţări din fonduri UE, este în lucru proiectul "Înfiinţare Cramă, Com. Rasova, jud. Constanţa". Valoarea totală a proiectului este de peste 5,1 milioane Euro fără TVA, din care 2 milioane de Euro reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 3,1 milioane Euro reprezintă co-finanţarea pentru construcţia cramei. De asemenea, s-au investit 2 milioane euro în capitalul de lucru.

Pe lângă vinul produs la Aliman, WineRo este unicul importator al vinurilor ENIRA produse la Bessa Valley, în Bulgaria. Compania Bessa Valley are aceiaşi acţionari ca WineRo. Atât vinurile ENIRA, cât şi ALIRA sunt semnate de oenologul cu renume internaţional Marc Dworkin. Pe piaţa românească, din gama ENIRA se găsesc vinurile ENIRA Rose 2010 (distins cu medalia de argint la International Wine Contest Bucharest 2011), Easy by ENIRA 2008 (cotat cu 84 puncte Parker şi distins cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011), Cabernet by ENIRA 2009 (distins cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011), DUO by ENIRA 2010, ENIRA 2007 (distins cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011) şi ENIRA Reserva 2006 (cotat cu 87 puncte Parker si distins cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2009). În prezent, vinurile ENIRA sunt exportate în Germania, Austria, Cehia, Luxemburg, Marea Britanie, Elveţia, China, Coreea de Sud, Japonia şi Taiwan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii