Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2 piei de sarpe uriase, o piele de animal patruped si 165 obiecte susceptibile a fi bunuri culturale, confiscate de vamesii constanteni

ro

28 Jul, 2010 18:11 1379 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

2 piei de şarpe uriaşe, o piele de animal patruped si 165 obiecte susceptibile a fi bunuri culturale, confiscate de vameşii constănţeni

 Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa au reţinut în vederea confiscării 2 piei de şarpe, de lungimi de 2,4 m şi 4 m, o piele de animal patruped, de lungime de 1,3 m şi 165 obiecte susceptibile a fi  bunuri culturale, mărfuri sosite din Guineea Franceză pentru un cetăţean român.

 Astfel, în data de 27.07.2010, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa (unitate subordonată Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa), acţionând în baza analizei de risc, au hotărât efectuarea controlului fizic total asupra unui container sosit din Guineea Franceză (portul Conakry) pentru un cetăţean român, Mihai T. P, domiciliat în Bucureşti.
 Cu ocazia controlului vamal au fost descoperite: două piei de şarpe roşietice, de lungimi de 2,4 m şi 4 m, o piele de animal patruped, de lungime de 1,3 m şi 165 obiecte susceptibile a fi bunuri culturale, constând în: scaune din lemn exotic de culoare deschisă şi maro, cu reprezentări combinate zoomorfe şi antropomorfe, statui stilizate din lemn exotic de culoare maro şi neagră, toiaguri din lemn exotic de culoare neagră cu mâner şi reprezentări zoomorfe, confecţii din piele multicoloră, scaune circulare cu decoraţiuni geometrice, coşuri de răchită produse artizanal, suporţi răchită împletită, măşti sculptate din lemn exotic, farfurii din răchită împletită, capace din răchită, casete circulare, capace ceramice, sabie cu teacă din metal cu mâner, cochilii scoici, puşcă nefuncţională dezmembrată cu pat de lemn, figuri antropomorfe din lemn exotic şi din ceramică, ceainic din metal, masă din lemn exotic, tablou pictură pe pânză, pene metalice, coifuri din lemn exotic, suporţi reprezentare antropomorfă, decoraţiuni din lemn exotic, măşti din bronz, decoraţiuni cu motive geometrice, trunchi din lemn exotic sculptat, posibil instrument muzical.
 Pieile de şarpe şi de animal patruped, precum şi obiectele susceptibile a fi bunuri culturale, au fost reţinute în vederea confiscării de inspectorii vamali cu adeverinţe de reţinere a bunurilor, conform art.4 din Regulamentul CE nr. 338/1997, Regulamentului CE nr. 3.911/1992 şi Regulamentului CE nr. 116/2009.

Serviciul Mass Media şi Informare Publică din cadrul A.N.V.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii