Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băuturi energizante contrafăcute, în valoare de 66 000 euro, descoperite de inspectorii vamali

ro

29 Jul, 2013 13:22 819 Marime text
În data de 29 iulie 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit băuturi energizante şi produse cosmetice susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 66 000 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra unui container sosit din SUA pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. În data de 29 iulie 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra unui container sosit din SUA pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 2799 bucăţi băuturi energizante inscripţionate Monster Cubalima, Monster Rehab, Monster Energy, Coca Cola Cherry şi Dr, Pepper, precum şi 313 articole de cosmetică constând în şampoane,
gel de dus, periuţe dinţi, apa de gură, inscripţionate Old Spice, Oral-B şi Crest, articole susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective.

Dacă ar fi fost comercializate la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 66.000 euro.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Compartimentul de Informare Publică al DRAOV Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii