Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire de lucru între ANAF și companiile producãtoare de țigarete

ro

10 May, 2017 15:56 2085 Marime text
Presedintele ANAF, dl. Bogdan-Nicolae STAN a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiilor producătoare de țigarete din România. Principala temă a dezbaterii a fost aplicarea prevederilor Legii nr. 201/2016, privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe.
În acest sens, președintele ANAF a menționat că administrația fiscală și vamală, prin structurile de la nivel central, regional și local, va dispune acțiuni specifice de informare și îndrumare a cetățenilor și mediului de afaceri referitoare la necesitatea respectării obligației de comercializare a țigaretelor și produselor din tutun care sunt produse în conformitate cu noile reglementări legale ce urmează să intre în vigoare începând cu data de 20.05.2017.
în același context, în perioada imediat următoare, vor fi dispuse acțiuni specifice de verificare și control la nivel național, organizate de Direcția Generală a Vămilor, cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, cu scopul de reducere a nivelului de contrabandă cu țigarete.
În continuarea acțiunilor derulate de autoritatea vamală în cadrul operațiunilor SCUT 1 și SCUT 2, vor fi intensificate controalele vamale atât în birourile vamale aflate la frontiera comunitară, cât și în punctele de trecere a frontierei non comunitare. Totodată, vor fi efectuate acțiuni punctuale de control în piețe, târguri, oboare, la sediile operatorilor economici, cât și în locațiile unde există date și informații privind traficul ilicit cu produse din tutun prelucrat.
Această întâlnire face parte din măsurile de îmbunătățire a colaborării dintre administrația fiscală și contribuabili, prevăzute în Planul de măsuri privind eficientizarea activității ANAF, agreat de Guvernul României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii