Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc trei ani de la moartea actorului Nae Lăzărescu

ro

19 Dec, 2016 00:00 2192 Marime text
Se împlinesc trei ani de la moartea actorului Nae Lăzărescu. A rămas cunoscut publicului larg ca actor de comedie, în mod special pentru scenetele realizate alături de actorul Vasile Muraru.
 
Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941. Înconjurat de dragostea părinților săi, a trăit în condiții greu de imaginat, învățând într-o clasă cu 64 de copii, conform spuselor marelui actor. În perioada în care era student la ASE, a jucat într-un grup de teatru satiric cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat timp de trei ani la Rapsodia Română.
 
A jucat, deopotrivă, în spectacole de teatru și în filme. Din filmografia sa amintim: „Grăbește-te încet” (1981), „Baloane de curcubeu” (1982), „Căsătorie cu repetiție” (1985), „Mama ei de tranziție!?!” (2011). Timp de aproape 50 de ani, a lucrat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru.
 
La rugămintea bunului său prieten, actorul Vasile Muraru, sculptorul Olimpiu Eli Petre a realizat un bust dăltuit în piatră al lui Nae Lăzărescu care a fost dezvelit în cimitirul din Focșani, acolo unde este înmormântat actorul.
 
Sursa foto: teatrultanase.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii