De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
04:30 23 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Protejează-ţi ochii cu ajutorul alimentelor!

ro

28 Mar, 2015 00:00 551 Marime text


Antioxidanţii sunt substanţe vitale care apără organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. În cazul ochilor, aceştia sunt reprezentaţi de carotenoizi, Omega-3, zinc, vitaminele B, C, E, luteină şi zeaxantină. Protejarea şi menţinerea sănătăţii ochilor poate începe prin introducerea în rutina zilnică a anumitor alimente care conţin antioxidanţi. Cele mai importante surse de betacaroten sunt morcovii, ardeiul gras, varza, broccoli, sparanghelul, salata verde, varza Kale, spanacul, cartofii dulci, dovleacul, roşiile şi produsele lactate.
 
Printre alimentele cu un conţinut mare de zinc se numără gălbenuşul de ou, nucile, seminţele de dovleac şi leguminoasele. Zincul menţine sănătatea celulelor şi contribuie la adaptarea ochiului la lumina nocturnă. De asemenea, alimentele cu un conţinut bogat în vitamina E, precum cerealele, migdalele şi nucile, au un rol important în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului imunitar şi atenuarea riscului de a dezvolta afecţiuni ale ochiului, cum ar fi cataracta. Consumul alimentelor bogate în luteină şi zeexantină, precum dovlecelul, spanacul, ştevia, varza, rucola şi broccoli, este asociat cu scăderea riscului de a dezvolta afecţiuni grave ale ochilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii