Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
15:41 26 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Durerile de gât, calmate cu miere şi hrean

ro

05 Oct, 2015 00:00 988 Marime text
Cele mai frecvente cauze ale durerilor de gât sunt infecţiile virale sau bacteriene, des întâlnite în această perioadă. Copiii şi vârstnicii sunt persoanele care acuză cel mai des această senzaţie de disconfort. În ajutor vin o serie de remedii naturiste, aflate la îndemâna oricui.

Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gâtului. Usturoiul conţine alicină, care contribuie la distrugerea bacteriilor ce produc dureri în gât. Mierea, la rândul ei, are proprietăţi antibacteriene şi contribuie la fluidizarea secreţiilor şi la reducerea inflamaţiei. Pentru calmarea durerilor în gât se adaugă două linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Se bea soluţia obţinută de câteva ori pe zi.

Şi hreanul este cunoscut pentru capacităţile sale uimitoare. În acest sens, se amestecă, într-un pahar cu apă caldă, o rădăcină de hrean cu o linguriţă de hrean ras, una de miere şi una de cuişoare. Amestecul obţinut se bea încet. Un alt remediu naturist eficient pentru durerile de gât este lămâia. Se fierbe o lămâie, cu coajă cu tot, cu o lingură de cimbru şi două pahare de apă. După ce a fiert, se extrage sucul din lămâie şi se adaugă puţină miere. Această limonadă caldă calmează inflamaţia şi durerea în gât.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii