Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beţi cafeaua dimineaţa pe stomacul gol? Atunci trebuie să citiţi asta!

ro

24 Oct, 2016 00:00 2727 Marime text
 

O mulţime de persoane şi-au făcut un obicei din a se duce glonţ la cana cu cafea, dimineaţa, imediat ce s-au dat jos din pat.  
 
Cafeaua nu afectează organismul, dar nu ar trebui băută pe stomacul gol, în special dimineaţa. În primul rând, trebuie să ştiţi că o ceaşcă de cafea băută dimineaţa va creşte cantitatea de acid clorhidric a tractului digestiv.
 
Acidul clorhidric nu este benefic pentru alimentele pe care le ingeraţi. Aşa că, atunci când mâncaţi alimente greu de digerat, acest acid cauzează o serie de probleme în legătură cu digestia proteinelor. Atunci când proteinele nu sunt descompuse şi absorbite în totalitate, se creează anumite probleme  digestive precum: iritare, inflamare, balonare şi, în timp, poate chiar cancer.
 
Acesta este motivul pentru care mulţi experţi nu recomandă să beţi cafea imediat după vă treziţi. Principalul motiv este că rolul cafelei este de a creşte nivelul cortizolului din corp, iar corpul are nevoie de timp pentru a reveni la starea sa normală.

Cortizolul este un hormon care controlează ceasul biologic. Este indicat să mâncaţi micul dejun mai întâi, iar apoi să vă consumaţi cafeaua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii