Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreți să accesați fonduri europene? Din 8 martie va deveni funcțională aplicația IT care vă ajută!

ro

29 Feb, 2016 21:40 2046 Marime text
 
Începând din 8 martie, doritorii de fonduri europene vor putea testa aplicaţia IT de depunere a cererilor de finanţare. Cel puțin așa susține Ministerul Fondurilor Europene (MFE), care a lansat această aplicație cu peste două luni mai târziu faţă de data de lansare iniţială. Aplicaţia trebuia să fie lansată, parţial, doar pentru fondurile destinate dezvoltării capitalului uman, încă din noiembrie 2015, iar de la 1 ianuarie urma să fie 100% funcţională, ceea ce nu s-a întâmplat.
 
Sistemul informatic, numit MySMIS 2014, a fost realizat de către MFE împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Aplicaţia va fi utilizată atât pentru depunerea solicitarilor de fonduri europene, cât şi pentru comunicarea ulterioară între aplicanţi şi autorităţi.
 
Premierul Dacian Cioloş i-a cerut, săptămâna trecută, ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, să urgenteze lansarea aplicaţiei. Ea s-a grăbit să trimită un comunicat presei în care preciza ce condiţii trebuie să le îndeplinească reprezentanţii firmelor interesate să testeze aplicaţia IT. Astfel, aceştia trebuie să fie înregistraţi în sistem de către reprezentantul legal al companiei sau de către un împuternicit al acestuia, prin utilizarea propriului Certificat digital calificat pentru semnarea electronică a documentelor.
 
"Certificatele digitale calificate sunt folosite şi în alte situaţii de interacţiune cu autorităţile (ex. depunerea de declaraţii fiscale la ANAF). Sunt acceptate în sistem toate certificatele digitale calificate emise în condiţiile legii. În cadrul proiectelor ce urmează a fi finanţate, costurile aferente procurării certificatelor digitale calificate sunt eligibile", se precizează în comunicatul respectiv.
 
România are la dispoziţie, în perioada bugetară 2014-2020, fonduri europene în valoare de 43 miliarde de euro, după ce, din fondurile puse la dispoziţie în 2007-2013, a înregistrat cea mai redusă rată de absorbţie din UE, potrivit ultimelor date ale Comisiei Europene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii