Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte de vandalism la Constanța! Ce sancțiuni riscă cei care distrug florile, pavelele sau stâlpișorii

ro

22 Feb, 2024 13:02 685 Marime text
Lucrările de modernizare derulate cu fonduri europene pe marile bulevarde intră pe ultima sută de metri, mare parte dintre acestea fiind executate. Potrivit Primăriei Constanța, antreprenorii mai trebuie să branșeze noii stâlpi la sistemul de iluminat public și să-i demonteze pe cei vechi, să ridice capacele de canalizare la cotă, să realizeze marcajele rutiere acolo unde nu sunt, să pună în funcțiune mobilierul urban, dar și să realizeze diverse remedieri și finisaje. Totodată, în această perioadă se plantează materialul dendrologic și se probează echipamentele de la fântânile arteziene pe strada Ștefan cel Mare.

În fiecare zi, Primăria Constanța este notificată pe de o parte de constănțeni despre lucrările realizate necorespunzător și pe de altă parte de către antreprenori despre faptul că lucrările executate sunt deteriorate, vandalizate.

„În ceea ce privește aspectele sesizate, asigurăm constănțenii că antreprenorii lucrează la remedierea acestora, iar în momentul recepționării ele nu vor mai exista. Lucrările nu vor fi recepționate decât conform proiectelor și standardelor de calitate impuse de acestea. Zi de zi, societățile contractate sunt înștiințate cu privire la sesizările primite din partea constănțenilor.

Pe de altă parte, facem apel la constănțeni să nu mai parcheze lângă bordură pentru că unii le deteriorează, alții calcă pe spațiul verde distrugând materialul dendrologic proaspăt plantat ori, mai simplu, florile plantate sunt rupte sau furate. Alți constănțeni vor să testeze rezistența pavelelor montate și urcă mașinile pe trotuare ori distrug bolarzii pentru a-și scurta drumul spre parcare. Atragem atenția că pentru degradarea spațiului verde, cei care au astfel de îndeletniciri riscă amenzi cuprinse între 500 și 1500 lei, iar pentru parcarea în locuri nepermise sancțiunile pornesc de la 600 de lei, la care se adaugă 3 puncte de penalizare.

Trebuie să ținem cont de faptul că toate lucrările executate sunt plătite din bani publici, adică ai noștri, ai tuturor“ - au mai precizta reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii