Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deputat crede că poate rezolva „criza ungară” în trei pași

ro

12 Aug, 2015 14:51 1197 Marime text
 
Deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită (PRU), spune că rolul Executivului într-o criză nu este să facă declarații de bună intenție, și acelea întârziate, ci să ia măsuri. Ca atare, el propune o rezolvare a acestei crize ungare, care durează nu de azi, de ieri, în trei pași:
1. Retragerea de urgență a acreditării diplomatice ambasadorului Ungariei la București, ceea ce echivalează cu expulzarea sa, acesta nefiind primul reprezentant al Budapestei în România care face declarații inacceptabile. Apoi, repetarea acestui gest până când Budapesta va înțelege să ne trimită diplomați, nu incitatori la autonomie teritorială.
2. Interzicerea accesului pe teritoriul României a tuturor politicienilor de la Budapesta care sunt cunoscuți că vin în țara noastră doar ca să dea mesaje împotriva suveranității statului român, cu Viktor Orban în frunte, neuitându-i pe Vona Gabor, pe Semjen Zsolt, pe Nemeth Zsolt și alții ca ei.
3. Izolarea UDMR pe scena publică, verificarea acestei mișcări anti-românești, dar și a altor formațiuni maghiare și a activității ONG-urilor maghiare pentru acte de încălcare a Constituției și desființarea lor conform legii.
În opinia lui Diaconu, „până când nu se acționează deciziv pentru îndepărtarea extremismului maghiar din România și pentru respingerea oficială a avansurilor Budapestei, avem de a face doar cu bâlbâiala Ministerului de Externe și a altor politicieni care au stat la masă cu cei despre care abia astăzi și-au dat seama că au pofte necuvenite la adresa României”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii