Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea culturii din Constanța. "A plecat spre ceruri un suflet mare de artist"

ro

22 Jul, 2023 11:31 5873 Marime text

A plecat spre ceruri un suflet mare de artist, soprana Veronica Diaconu, este anunțul trist făcut de Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. 

Una dintre cele mai frumoase voci ale Operei constănțene, a adus prin talentul său, timp de peste trei decenii, un omagiu muzicii de operă și operetă, Operei constănțene și publicului care a admirat-o și a aplaudat-o în minunatele roluri interpretate.

O vom conduce cu recunoștința noastră pe drumul spre stele și îi vom mulțumi prin amintirea neștearsă pe care i-o vom purta.

DUMNEZEU să îi odihnească sufletul în Pace!

Sincere condoleanțe familiei!, au transmis reprezentanții teatrului. 

Despre Veronica Diaconu 

Veronica Diaconu, fosta soprană a Teatrului Liric Constanța, s-a născut pe 16 februarie 1941, în orașul de la malul mării, într-o familie ajunsă la a patra generație de constănțeni.
 
Ea a cântat și încântat timp de peste trei decenii publicul iubitor de operă din Constanța, dar și pe cel din restul țării și din străinătate. Printre spectatorii care o ascultatu, se numărau turiștii germani veniți pe litoralul românesc și care asistau la reprezentațiile oferite de Liricul constănțean.
 
Veronica Diaconu a cântat în corul Operei din Constanța pe vremea dirijorului Constantin Daminescu. Ulterior, a plecat la Iași pentru a urma studiile Conservatorului și s-a întors ca solistă la instituția urbei tomitane.
 
În anul 2011, în cadrul „Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical”, maeștrii scenei lirice de la malul mării au fost sărbătoriți la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța. Revista VIP, TNOB și Ministerul Culturii i-au premiat, oferindu-le diplome, pe următorii artiști: Aida Abagief, Margareta Andriescu, Niculina Cârstea, Veronica Diaconu, Constantin Jurăscu, Radu Popescu, Iuliu Pușcașu, Romfilia Radu, Iacobina Vlad, Gabriela Popescu Țigănașu și Gabriela Tofănel.
 
De asemenea, în anul 2018, cu ocazia evenimentului „Incredibila memorie a teatrului constănțean”, susținut pe 12 iunie și organizat de cotidianul ZIUA de Constanța, Veronica Diaconu s-a numărat printre cei 62 de seniori ai teatrului constănțean care au primit omagii pentru cariera lor scenică. Soprana a fost distinsă cu medalia „Jean Ionescu” din partea ZIUA de Constanța și cu placheta #RespectTeatru din partea Consiliului Județean, dar și cu o scrisoare de mulțumire din partea Primăriei Municipiului Constanța.


Citește și:

 #citeșteDobrogeaDin stirpea celebrelor partenere de scenă, soprana Veronica Diaconu sărbătorește opt decenii de viață
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii