Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei zile de doliu naţional în Franţa

ro

14 Nov, 2015 12:28 2067 Marime text
Preşedintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu naţional în Franţa, în urma atentatelor comise la Paris, soldate cu peste 100 de morţi, relatează ziarul Le Figaro.

La nici un an de la atentatul asupra redacției „Charlie Hebdo” din Franţa, Parisul retrăiește coșmarul terorismului. Ieri seară, au avut loc mai multe atacuri armate şi explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical dintre Franța şi Germania. 

Mai mulți bărbați înarmați au pătruns, vineri seară, în sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al trupei Eagles of Death Metal, strigând „Allahu Akbar!”, după care au deschis focul de armă automată. Spectatorii au fost ținuți ostatici timp de trei ore, notează Agerpres. În acest incident au fost ucise cel puțin 82 de persoane. 

„Am auzit clar ce le-au spus ostaticilor: «Este greșeala lui Hollande, este greșeala președintelui vostru, nu trebuia să intervină în Siria». Au evocat și Irakul'', a mărturisit Pierre Janaszak, animator radio și TV care se afla în sala Bataclan. 

De asemenea, în estul Parisului, pe strada Charonne, 18 persoane au murit într-o scenă de război. Pe strada Alibert, un atac asupra terasei restaurantului Le Petit Cambodge s-a soldat cu cel puțin 12 morți. Alte cel puțin cinci persoane au fost ucise pe terasa pizzeriei La Casa Nostra, la câteva sute de metri de sala de spectacole Bataclan. Un alt atentat a avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de sala Bataclan, atacatorul-kamikaze și încă o persoană pierzându-și viața. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii