Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi suspecți, predați Franței de către Austria. Cei doi intenționau să participe la atentatele de la Paris din 13 noiembrie

ro

27 Jul, 2016 22:11 1915 Marime text
Austria va preda justiției franceze doi bărbați suspectați că intenționau să participe la atentatele de la Paris din 13 noiembrie și care au fost arestați într-un centru de refugiați, în luna decembrie, au anunțat astăzi surse concordante, relatează AFP.

Cei doi bărbați sunt Adel Haddadi, un algerian, și Mohamad Usman, un pakistanez, cu vârsta de 28 și respectiv 34 de ani, la arestarea lor pe 10 decembrie, la Salzburg (vest). Un tribunal din Linz (nord) a respins astăzi apelul depus de Mohamad Usman împotriva predării sale Franței, după cum a declarat o sursă judiciară.
 
Pe de altă parte, o sursă apropiată anchetei a confirmat pentru AFP transferul apropiat al celor doi bărbați pe numele cărora a fost emis de către Franța mandat de arestare european, relatează agerpres.ro.
 
Suspectul algerian s-ar fi alăturat organizației jihadiste Stat Islamic (SI) în februarie 2015 și pakistanezul este descris ca fiind un pirotehnician pentru două grupări jihadiste pakistaneze apropiate rețelei Al-Qaida. Atacurile comise în noiembrie la Paris s-au soldat cu 130 de morți și 350 de răniți.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii