Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principalul suspect al atacurilor din Paris -„ Ar fi fost mai multe victime, dacă aş fi făcut asta”

ro

02 Apr, 2016 22:09 1980 Marime text
 
Principalul suspect pentru atacurile de la Paris, Salah Abdeslam, a ales să nu se arunce în aer pentru a salva vieţi. Acest lucru i l-a spus fratelui său, Mohamed Abdeslam, care l-a vizitat la închisoarea din Bruges.
 
„Ar fi fost mai multe victime, dacă aş fi făcut asta. Din fericire nu am putut merge până la capăt”, i-a spus Abdeslam fratelui său, notează presa străină.
 
Salah Abdeslam a spus că vrea să coopereze cu autorităţile din Franța pentru că „este răspunzător în faţa francezilor, dar nu şi în faţa belgienilor”, o referire la faptul că Abdeslam susţine că nu a avut nicio informaţie şi nu a fost implicat în atentatele de la Bruxelles.
 
Însă, anchetatorii din Belgia spun că suspectul are legături cu cel puţin doi dintre teroriştii kamikaze de la Bruxelles.
 
O instanţă belgiană a decis joi să permită extrădarea lui Salah Abdeslam în Franţa, după ce avocaţii jihadistului au anunţat că acesta este pregătit să colaboreze cu autorităţile franceze în situaţia în care este extrădat.
 
Vă reamintim că, Salah Abdeslam a fost capturat în urmă cu două săptămâni, după patru luni de căutări, de către forţele de intervenţie belgiene în timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek, unde s-a născut şi a crescut teroristul şi unde încă mai locuiesc părinţii, rudele şi prietenii săi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii