Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în fotbal Henry este al doilea fotbalist care a trecut pe la Farul Constanţa şi a decedat pe teren

ro

06 Aug, 2012 02:06 1815 Marime text

Moartea jucătorului nigerian al divizionarei secunde Delta Tulcea, Chinonso Ihelwere Henry, se înscrie pe lista neagră a fotbaliştilor care au murit pe teren în România, printre aceştia aflându-se Cătălin Hâldan, Ştefan Vrăbioru sau Mihai Baicu.

Henry s-a prăbuşit pe teren, duminică, în timpul meciului amical cu FC Baloteşti şi a murit după ce medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproximativ o oră. Decesul jucătorului a fost declarat la ora 13.12, el fiind preluat de Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei.

Ce spune fostul antrenor

Ion Marin susţine că Henry Chinonso Ihelwere (atacantul de la Delta Tulcea care a decedat astăzi pe teren, în timpul partidei amicale de fotbal pe care echipa sa o susţinea cu CS Baloteşti) nu s-a confruntat niciodată cu probleme medicale.

„Este incredibil ce i s-a întâmplat acestui băiat! Din câte ştiu eu, nu avea probleme medicale. Cât timp a fost la Farul Constanţa, i s-au făcut toate controalele medicale amănunţite. 

Nici vorbă să fi jucat pe semnătură! Era sănătos tun. Poate că, după ce a plecat de la Constanţa, i s-au făcut controale medicale superficiale. Este un semnal de alarmă în ceea ce priveşte medicina sportivă din România”, a declarat antrenorul Ion Marin, pentru prosport.ro.

Un alt fotbalist care a trecut pe la Farul Constanţa şi a murit pe teren a fost atacantul Mihai Baicu. Acesta a decedat la 6 iulie 2009, la vârsta de 33 de ani, în urma unui stop cardiac suferit după ce a jucat o partidă de fotbal pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Steaua. Baicu a evoluat în cariera sa la echipele FC Naţional, Dacia Unirea Brăila, Gloria IRIS Coreşti, FC Argeş, Chindia Târgovişte, Foresta Suceava, AS Cittadella, US Cremonese, FC Braşov, FC Ghimbav, Farul Constanţa şi Ceahlăul PiatraNeamţ. Fostul atacant a bifat 112 partide în primul eşalon şi a reuşit să înscrie 17 goluri. În Liga a II-a a jucat 44 de meciuri, trecându-şi numele pe lista marcatorilor de 31 de ori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii