Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarifele poliţelor RCA şi pentru locuinţe ar putea să crească

ro

09 May, 2014 15:46 3064 Marime text
Polițele RCA se scumpesc din nou anul acesta, a anunţat noul șef al Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu. Brokerii de asigurări estimează creșteri de 25 de procente până la sfârșitul anului. Anul trecut, prețurile au crescut cu 15%.

Și polițele de asigurare obligatorie a caselor s-ar putea scumpi în viitorul apropiat.

"Asigurătorii cu tarife medii sau cei mai scumpi nu sunt nebuni. Dar ei au o conduită internă care nu le permite să vândă mai ieftin. Distorsiunile din cota de piaţă vin din conduita organizaţională a unor asigurători (...) RCA este parte dintr-o competiţie neloială în piaţă prin care nivelul tarifelor a scăzut cu mult sub nivelul riscului potenţial. Dacă tarifele RCA au scăzut aşa de mult în piaţă pe considerente de cotă de piaţă, atunci tarifele RCA trebuie să îşi revină ca să acopere riscurile potenţiale şi să asigurăm plata despăgubirilor clienţilor asiguraţi", a declarat Negriţoiu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că, săptămâna viitoare, va fi discutat în cadrul ASF un proiect privind poliţele RCA-CASCO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • milton 10 May, 2014 11:11 a iesit si boul asta cu precizarile cand deja cresterea s-a realizat . intr- o saptamana a crescut cu 20% . vorbesc in cunostinta de de cauza . pt ce am eu nevoie in perioada 3 mai era 1020 lei iar astazi 10 mai este 1270 lei . jegosilor