Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a ajuns la un acord Se pot încheia poliţe de asigurare şi pe o lună!

ro

04 Feb, 2016 15:23 2562 Marime text
După negocieri lungi şi aprinse, purtate la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), între reprezentanţii transportatorilor şi şefii instituţiei, pe marginea poliţelor RCA, s-a ajuns la un acord. Astfel, s-a stabilit ca din aprilie, cel mai probabil, şoferii să poată încheia asigurări pe o lună, perioada minimă fiind în prezent de 6 luni. Mai mult, şoferii care nu folosesc maşina o perioadă, pot conveni cu asigurătorul suspendarea temporară a poliţei.
 
Va exista o schimbare şi în ceea ce priveşte plata daunelor. Un şofer lovit  trafic de o altă maşină îşi va putea repara autoturismul în baza propriei poliţe RCA, urmând ca firma de asigurare la care are încheiat RCA să îşi recupereze apoi banii de la asigurătorul şoferului vinovat. Transportatorii au obţinut de la ASF promisiunea că RCA va putea fi plătită şi în rate, măsură avantajoasă pentru şoferii cu maşini de capacitate mare şi pentru transportatorii cu un parc auto mare.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a fost, însă, de acord cu transportatorii în ceea ce privește eliminarea taxei de 10 lei pe zi, percepută din momentul în care expiră poliţa şi până la semnarea uneia noi, sau preţul poliţelor de asigurare, care a crescut, după cu s-au plâns transportatorii, şi cu 300%, deşi înţelegerea privind majorarea viza un cuantum de cel mult 50%.
 
Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, a declarat că discuţiile pe marginea noii legi vor continua: "Să nu credeti că toate cele nouă firme de asigurari vor fi de acord. Asta ține de client și asigurător, nu este obligatoriu. Dar esențialul este că pot să o fac, chiar dacă am costuri cu un leu mai mult. Dar se va trece în lege că putem să încheiem asigurări între o lună și 12 luni și se poate face și suspendare pe perioadă cât nu circuli".
 
Augustin Hagiu, reprezentant al transportatorilor, spune că plata în rate a RCA este o posibilitate şi că lucrurile trebuie puse la punct în următoarele 30 de zile, pentru ca proiectul să poată fi depus apoi la Comisiile Parlamentului şi, ulterior, supus votului în plen.
 
Părţile nu ajung încă la un acord privind preţul poliţelor RCA.


Citeşte şi N-aduce anu’ ce aduce… Consiliul Concurenței când vine vorba de RCA!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii