Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare la Mănăstirea Colilia din Cogealac

ro

22 Nov, 2014 19:06 3717 Marime text
Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia mâine, de la ora 8.45, slujba Sfintei Liturghii la mănăstirea Colilia din comuna Cogealac, judeţul Constanţa. Biserica poartă hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului“.
 
Biserica din Colilia a fost construită între anii 1901-1934, de etnicii germani, aceasta fiind de fapt o biserică evanghelică. După plecarea lor, la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, lăcaşul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxă Română, iar comunitatea germană a fost despăgubită.
 
Lăsată ani buni în paragină, mănăstirea din Colilia, a fost renovate recent. În perioada 13 septembrie 2007 - 29 iulie 2008 a fost construit paraclisul cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“. În plus, au fost realizate: clopotniţa, un corp de chilii, aghiasmatarul, un aşezământ social format din 20 de căsuţe pentru nevoiaşi.
 
Din noiembrie 2006 s-a lucrat la ridicarea bisericii mari pe ruinele fostului lăcaş de cult. Finanţatorul reconstruirii acestei biserici a fost Gigi Becali, care a venit cu elicopterul la Colilia în ziua cea mare de 21 noiembrie 2008. Preoţii, inclusiv ÎPS Teodosie, îl pomenesc la slujbele lor de mulţumire pe aromânul Becali, în prezent închis la secţia exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii