Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reactia CJC fata de scandalul de la Cogealac Nicusor- „Cati Hristu a folosit sprijinul financiar fraudulos al unui grup economic“

ro

27 Jul, 2010 13:32 1896 Marime text
Şi Consiliul Judeţean Constanţa a reacţionat faţă de incidentul petrecut luni la Cogealac prin intermediul unui comunicat de presă semnat de către preşedintele instituţiei, Nicuşor Constantinescu, pe care îl redăm integral în cele ce urmează:  

„În respectul obligaţiei de a promova dezvoltarea economico-socială a judeţului, Consiliul Judeţean Constanţa a reuşit în urmă cu peste 3 ani să determine grupul CEZ să investească suma de peste 1,5 miliarde Euro în cel mai mare parc eolian din sud-estul Europei, amplasat în zona comunelor Fântânele şi Cogealac şi autorizat conform prevederilor legale.
 Din păcate, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2008, primarul Cati HRISTU a folosit sprijinul financiar fraudulos al unui grup economic rival, creându-şi „datorii morale” faţă de acesta. Din nefericire, toate sesizările făcute la acea vreme către Autoritatea Electorală de partidele politice precum şi probele prezentate de acestea au rămas fără ecou, actualul primar ajungând în poziţia de a căuta prin orice mijloace să îşi plătească datoriile către grupul de interese care l-a finanţat. Drept urmare, începând cu anul 2008, primarul Cati HRISTU a apelat la toate metodele (cele mai multe dintre ele abuzive şi ilegale) de a intimida grupul CEZ şi subcontractorii acestuia, încercând să împiedice realizarea investiţiei. În disperarea de a se achita de datoria faţă de grupul care i-a finanţat campania, primarul Cati HRISTU a cerut instanţelor de judecată să anuleze Autorizaţia de Construire eliberată grupului CEZ de Consiliul Judeţean Constanţa, cerere respinsă de judecători după ce au constatat legalitatea actului administrativ emis. 
 Deşi sentinţa instanţei reprezintă o confirmare a legalităţii Autorizaţiei de Construire, iată că astăzi 26 iulie a.c., primarul Cati HRISTU a recurs la metode incalificabile pentru a obţine retragerea constructorilor, instigând un grup de aproximativ 80 de persoane să pătrundă înarmaţi cu bâte şi topoare în zona grupului CEZ, agresându-i pe angajaţii CEZ şi ai subcontractorilor, inclusiv pe agenţii de pază, care au făcut uz de armă în mod legal.
 Considerăm că locuitorii comunei Cogealac sunt conştienţi de beneficiile economice şi sociale pe care o investiţie de 1,5 miliarde de Euro o reprezintă pentru comunitate, inclusiv prin locurile de muncă ce le sunt oferite şi conştientizează faptul că interesele lor sunt total opuse intereselor grupului celor 80 de persoane condus de primarul Cati HRISTU.  
 În calitate de reprezentant al judeţului Constanţa, solicit de urgenţă Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa să ia de urgenţă măsurile ce se impun pentru restabilirea ordinii în comuna Cogealac precum şi stabilirea vinovaţilor şi deferirea acestora instanţelor judecătoreşti“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • TITI 27 Jul, 2010 10:15 Draga Nicusor esti foarte rau.Ne tot aburesti cu investitiile voastre si tot asa si Mazare si am ramas fara parcuri dar avem fantani arteziene.Cred ca acum la alegeri anticipate o sa scapam de voi.... Constanteni treziti-va..........