Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA încearcă să demonstreze se sume impresionante au trecut prin mâna senatoarei Doina Tudor

ro

27 Feb, 2016 23:20 2093 Marime text
 
Ies la iveală detalii privind ancheta în dosarul senatoarei PNL Doina Tudor. Surse judiciare susțin că la dosar ar fi depuse ca probe planșe fotografice aferente privind aspecte relevante dintr-un număr de cinci agende aparținând omului de afaceri Ilie Carabulea, dar și interceptări ale unor convorbiri telefonice și purtate în mediul ambiental, precum și înregistrări audio și video, printre care și discuții dintre omul de afaceri și Ovidiu Marian purtate în mod disimulat, în sensul în care sumele ce urmau a fi remise erau denumite "tratament" iar persoana la care acesta intervenea era denumit "doctor".
 
Ei bine, sursele citate spun că senatoarea PNL și Marian Ovidiu, secretar general al Senatului în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2014, ar fi intermediat, în anul 2013, primirea a aproximativ 500.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca Daniel Tudor, președinte la acea vreme al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) să îl ajute pe omul de afaceri în legătură cu un control efectuat de CSA la SC Carpatica Asig SA, unde omul de afaceri era acționar majoritar. Până acum, se pare că Marian Ovidiu le-ar fi dat amănunte procurorilor despre întâlnirile pe care le-a avut cu Ilie Carabulea sau cu senatoarea Doina Tudor (soția lui Daniel Tudor până în 2014).
 
Mai mult, se pare că senatoarea Doina Tudor era nemulțumită, după cum reiese din declarațiile din dosar, de faptul că tranșele din banii primiți ca mită de la omul de afaceri Ilie Carabulea pentru fostul ei soț nu depășeau valoarea de 100.000 de euro.
 
Secretarul general al Senatului i-ar fi promis lui Carabulea că îl va ajuta, după care ar fi mers la biroul lui Daniel Tudor din sediul CSA, unde acesta din urmă a scris pe un bilețel cifra de 3.000.000 de euro, sumă ce trebuia plătită de omul de afaceri. Marian Ovidiu ar fi recunoscut în timpul anchetei că a primit în total de la Ilie Carabulea suma de 500.000 de euro, din care el și-a însușit 200.000 de euro.
 
Informațiile din dosar sunt uluitoare. Se vorbește de bancnote în cupiură de 500 de euro date în fața unei bănci, bani virați prin mașini, se vorbește despre telefoane și cuvinte ”parolate”, bani băgați prin pungi de cadouri și multe alte mișcări.
 
Pentru a verifica informațiile date de Marian Ovidiu, conform surselor juridice, anchetatorii l-au pus pe acesta să facă o recunoaștere în teren a locurilor unde a dat efectiv banii lui Daniel Tudor și soției acestuia. De asemenea, el a fost supus la detectorul cu minciuni, iar rezultatele testului poligraf au relevat că Marian Ovidiu nu a prezentat modificări specifice comportamentului simulat.
 
În acest dosar, senatoarea Doina Tudor este cercetată, sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mită, Daniel George Tudor pentru luare de mită, iar Ovidiu Marian este acuzat de trafic de influență. Ultimii doi se află în arest la domiciliu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii