Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:41 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O senatoare şi un fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, trimiși în judecată de DNA

ro

12 Apr, 2016 16:34 649 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților:
 
TUDOR DANIEL GEORGE, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a  Asigurărilor, la data faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită,
 
TUDOR DOINA-ANCA, senator în cadrul Senatului României, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de luare de mită,
 
și sub control judiciar a inculpatului MARIAN OVIDIU, secretar general al Senatului României, la data comiterii faptei, privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.
 
Totodată, Marian Ovidiu a susţinut că are influență asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a  Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.
 
Din suma de bani inițial pretinsă, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care şi-a însuşit 200.000 de euro.
Restul de 300.000 euro au fost remiși inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.
 
În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății.
 
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei și valută,  prezente și viitoare, din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George, până la concurența sumei de 300.000 euro.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii