Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveste tragică Elevul militar a văzut pentru prima şi ultima dată marea, înainte să moară înghiţit de valuri, la Constanţa

ro

31 May, 2019 00:00 3766 Marime text
Tragedie în familia unui tânăr elev de la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Acesta a venit la o şcoală de vară ce are loc la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa. Pe 28 mai a văzut prima oară marea. A fost şi pentru ultima dată. El a fost înghiţit de valurile puternice şi reci în zona hotelului Doina din Mamaia, iar abia pe 30 mai trupul neînsufleţit a fost adus la mal, în zona Taberei Năvodari.
 
Forţe impresionante au intervenit pentru găsirea tânărului Iosif Corneliu Mitroi, în vârstă de 16 ani, iar speranţa a stat pe buzele tuturor care l-au cunoscut. Din păcate, tânărul născut în Mehedinţi, aflat la studii la Craiova, şi-a găsit sfârşitul la Constanţa.
 
Este o tragedie pentru familia tânărului care a absolvit şcoala gimnazială din comuna Şovarna, Mehedinţi. A avut nota 9,80 la testările naţionale la Limba şi literatura română, la Matematică a obţinut 8,30, iar la testarea de admitere a obţinut 7,60, rezultând media de 9,05. Pentru media finală de admitere s-a ţinut cont şi de media claselor V-VIII - 9,95. Astfel, băiatul a intrat la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova cu media 8,41, fiind declarat admis în 2018.
 
Apropiaţii îi urau în urmă cu un an să aducă numai bucurii familiei şi să fie o mândrie. Nu a mai apucat, căci s-a stins mult prea rapid. Tot rudele spun că băiatul venise pentru prima oară la mare. Când a dispărut luat de valuri, era prima lui baie în Marea Neagră.
 

Oficial de la Ministerul Apărării Naţionale, despre elevul militar mort în apele Mării Negre

 
„Mitroi Iosif-Corneliu, dispărut marţi, 28 mai, în zona plajei din staţiunea Mamaia, a fost identificat astăzi, 30 mai, după ce trupul neînsufleţit a fost adus de valuri în zona localităţii Năvodari. În vârstă de 16 ani, Mitroi Iosif-Corneliu era elev în clasa a IX-a la Colegiul Militar Naţional «Tudor Vladimirescu» şi participa la Şcoala de vară organizată de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, în garnizoana Constanţa. Împrejurările decesului sunt cercetate, conform legii, de către Parchetul Militar. În urma acestui tragic eveniment, lucrările Școlii de Vară au fost anulate. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale prezintă condoleanţe şi este alături de familia îndoliată“.
 
Sursa foto 1: Facebook Iosif Mitroi; foto 2: ZIUA de Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii