Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:18 27 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţia de grafică "Delir controlat" a artistului Tudor Banuş, la Muzeul de Artă Constanța

ro

14 May, 2019 10:51 378 Marime text
Vineri, 17 mai 2019, ora 15.00, la Muzeul de Artă Constanța va avea loc vernisajul expoziţiei de grafică "Delir controlat", al artistului Tudor Banuş. În deschidere vor vorbi Ovidiu Șimonca, redactor-șef adjunct la revista "Observator cultural", partenerul media al acestui eveniment și Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, directorul muzeului.
      
În perioada 17 mai – 21 iunie 2019, Muzeul de Artă Constanţa împreună cu Institutul Cultural Român, organizatorii evenimentului, sponsor Alma Tim - Distribution, vă invită în sălile de la etajele II și III să vizitați această expoziție inedită.
       
Tudor Banuș este artistul despre care celebrul cotidian The New York Times scrie că: „... Are două calităţi care apar rareori în aceeaşi persoană, acelea a talentului şi a intelectului. Este capabil să răspundă atât cerinţelor estetice cât şi celor intelectuale.”       
        
Tudor Banuş s-a născut la Bucureşti pe 8 iulie în anul 1947, iar din anul 1972 s-a stabilit la Paris.  A absolvit Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu  din Bucureşti. Ulterior a studiat pictura la Ecole Superieure des Beaux Arts, în Paris. Din 1976 a colaborat cu peste 50 de ziare si reviste printre care : Le Monde, Die Zeit, The New York Times, L’Express, Le Point, Tokyo Business, Marianne, etc. A avut peste 70 de expoziţii personale în Franţa, Statele Unite, România, Austria, Germania, Belgia, Marea Britanie, Portugalia... A ilustrat peste 25 de cărţi, printre care Jules Verne, Grimm, Thomas Jefferson, Jack London, Didier Decoin, Doris Lessing, Mircea Cărtărescu, Ion Barbu, Şerban Foarţă etc. În anul 1979 a obţinut  Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru tineret în Franţa: Muzicanţii din Bremen de fraţii Grimm. În anul 2004 Ministerul Culturii din Romania i-a decernat  Premiul Naţional pentru ilustrarea cărţii.
                    

Ti-a placut articolul?

Comentarii