Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta Ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD

ro

18 Oct, 2013 19:16 931 Marime text

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că Poliţia şi structurile de ordine publică nu vor fi afectate de descentralizare şi vor fi tratate separat de actul normativ pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea, iar ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD, transmite Mediafax.

"S-a ajuns la idee în care lucrurile care ţin de ordinea publică şi Poliţia vor fi tratate separat de Legea descentralizării.Vrem o analiză exactă, să creştem puterile şi atribuţiile Poliţiei locale, să facem o mai bună coordonare între cei care reprezintă Poliţia naţională şi Poliţia locală. Ea nu va fi inclusă în această reformă", a spus Ponta.

Cu privire la descentralizarea serviciilor de ambulanţă, Ponta a spus că va exista un concept integrat de dispecerate comune cu SMURD.

"Nu vor fuziona. Se pune problema de interconectare, când suni la 112, ce e mai apropiat, ambulanţa sau SMURD, să vină să te salveze. Dispeceratul comun funcţionează deja în multe regiuni, trebuie extins. Va continua procesul de integrare", a spus Ponta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii