Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentagonul afirmă că Stat Islamic este pe cale să-și piardă accesul la frontiera turcă

ro

01 Sep, 2016 23:06 1886 Marime text
Gruparea Stat Islamic (SI) este pe cale să-și piardă accesul la frontiera turcă, singura sa poartă de comunicare din Siria și Irak cu lumea exterioară, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, relatează AFP.

Potrivit acestuia, grupul jihadist Stat Islamic nu mai controlează decât aproximativ 25 de kilometri de frontieră cu Turcia, la est de orașul sirian Al Rai.

"Aceasta este ultima zonă prin care SI poate comunica cu lumea exterioară, unde are acces la o frontieră. Și noi o vom închide, vom face acest lucru foarte curând", a afirmat el în cadrul unei conferințe de presă la Pentagon.

Jihadiștii au pierdut în ultimele zile teren în fața forțelor turce și a aliaților lor sirieni, după ofensiva lansată de Ankara în nordul Siriei săptămâna trecută.

Forțele turce au cucerit mai întâi orașul de frontieră Jarablus, înainte de a înainta spre vest, spre orașul Al Rai, a explicat purtătorul de cuvânt.
Coaliția împotriva SI condusă de Statele Unite sprijină aceste eforturi ale forțelor turce prin bombardamente, a precizat oficialul american.

Turcia a lansat miercurea trecută în nordul Siriei operațiunea 'Scutul Eufratului', care îi are ca țintă deopotrivă pe combatanții kurzi și pe jihadiștii grupării Statul Islamic.

Ankara consideră milițiile kurde YPG și partidul de care acestea sunt legate, PYD, ca fiind organizații 'teroriste', deși ele sunt susținute, ca forță care luptă eficient cu jihadiștii, de către Washington, aliat tradițional al Turciei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii