Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac sinucigaş în Afganistan. Morţi şi răniţi. Cine revendică atentatul. Ce spune poliţia afgană. Cum a procedat atentatorul

ro

16 Jul, 2018 02:22 4338 Marime text
Cel puţin şapte persoane au fost ucise duminică la Kabul într-un atac sinucigaş comis la ora încheierii programului în apropierea ministerului Dezvoltării Rurale, unde se aflau prezenţi consilieri străini, transmite AFP, care precizează că atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), potrivit Agerpres.
 
Acest nou atac a avut loc în ziua în care ONU a anunţat cel mai grav bilanţ al victimelor civile în ultimii zece ani, cu aproape 1.700 de afgani ucişi de la începutul anului, în principal în atentate.
 

"Ţinta atentatului este încă incertă.

Conform informaţiilor noastre, cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 15 rănite în acest atac - civili şi membri ai serviciilor de securitate", a indicat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei afgan
e.

 
Potrivit acestuia, atacatorul kamikaze a venit pe jos şi a declanşat vesta explozivă pe care o purta.

El a fost împiedicat să avanseze mai mult de către membri ai forţelor de securitate care şi-au pierdut astfel viaţa.
 
Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al ministerului vizat a confirmat cel puţin şase morţi, niciuna dintre victime nefăcând parte din personalul instituţiei.
 

"Atacatorul kamikaze s-a aruncat în aer în apropierea ministerului, dar au existat forţele de securitate", care i-au barat drumul, a precizat oficialul citat, care a adăugat că o maşină a consilierilor străini, parcată în apropiere, a fost parţial avariată, dar aceştia nu au fost afectaţi.

 
Atentatul a avut loc în jurul orei locale 16,30, pe o mare arteră din vestul capitalei afgane. Locuitorii din zonă au relatat pe Twitter şi pentru AFP că explozia a fost una puternică şi că au auzit numeroase sirene ale ambulanţelor.
 
Acest nou atentat a fost revendicat, într-un comunicat, de jihadiştii din SI, potrivit SITE Intelligence Group, înscriindu-se într-o lungă serie de atacuri ce au vizat clădiri guvernamentale.
 
Afganistanul a înregistrat cel mai ridicat bilanţ al deceselor în rândul civililor în primul semestru din 2018, în ciuda celor trei zile de armistiţiu din iunie, a anunţat duminică ONU, potrivit AFP.

Sursa foto: agerpres / foto: (c) JAWAD JALALI / EPA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii