Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci irakieni, suspectați de planificarea unui atentat în noaptea de Revelion, au fost arestați în Turcia

ro

02 Jan, 2020 09:22 2328 Marime text
Cinci cetăţeni irakieni au fost arestaţi, marţi, la Ankara, sub suspiciunea de apartenenţă la organizaţia Stat Islamic şi de planificare a organizării unor atentate în noaptea Anului Nou, informează EFE, preluat de Agerpres.

Cei cinci suspecţi au distribuit imagini cu execuţii pe reţelele de socializare şi încercau să obţină arme şi materiale pentru atacuri de tip "lupul singuratic", după cum relatează ziarul Hurriyet.

Parchetul din Ankara a confirmat, într-un comunicat, arestarea a cinci irakieni "în cadrul unei operaţiuni îndreptate împotriva grupării teroriste armate a Statului Islamic", fără a oferi însă detalii suplimentare.

Începând cu Revelionul din 2016, în care un jihadist a împuşcat 39 de oameni la o petrecere ce se defăşura într-un club din Istanbul, autorităţile turce iau măsuri de precauţie în zilele de la sfârşitul anului.

Într-o operaţiune pe scară largă desfăşurată recent de poliţiştii turci au fost arestate o sută de persoane, dintre care mai mult de jumătate erau irakieni, sub suspiciunea de apartenenţă la organizaţia Stat Islamic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii