Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru organizarea ”Zilei Constanței” ar putea fi anulată!

ro

15 Apr, 2016 20:48 1650 Marime text
 
Evenimentul ”Zilele Constanței”, ce ar fi trebuit să se desfășoare în 21 mai, a fost anulat. Decizia aparține membrilor comisiei de licitații din cadrul Primăriei Muncipiului Constanța.
 
Unul dintre operatorii economici care a participat la licitație a contestat rezultatul licitației pentru organizarea evenimentului, ce urma să se deruleze în centrul istoric al municipiului. Comisia i-a dat dreptate, cu privire la unul dintre punctele ridicate, însă pentru că nu mai este timp pentru a reface procedura de atribuire, nu se va mai ține o nouă licitație pentru acest eveniment.
 
Să rezumăm. De organizarea Zilei Oraşului s-au arătat interesate doar două instituţii: una din Constanţa şi alta din Bistriţa. Concomitent, a fost organizată şi licitaţia pentru Ziua Copilului, eveniment care, la fel, nu a mai fost semnalat din 2012. În acest ultim caz însă, nu s-a prezentat niciun ofertant. Revenind însă la Ziua Constanţei 2016, urma să fie organizată de asociaţia care a fost declarată câştigătoare, adică Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului.

Ofertele s-au primit până pe 21 martie, la ora 16.00, dar au fost deschise abia pe 23 martie, la ora 12.00.

Cealaltă ofertă a venit din partea Asociaţiei cultural-artistice Hara, din Bistriţa-Năsăud. Reprezentanții acestei asociații sunt cei care au contestat licitația. De această asociaţie se leagă şi numele solistului trupei Hara, Flavius Buzilă. Este înfiinţată în anul 2006 şi este fondată de Dumitru Flavius Buzilă, preşedinte, Marius Tenea Astilean, secretar, şi  Ioana Maria Ardelean, membru. Scopul findaţiei este acela de „a iniţia, a dezvolta şi a implementa prin mijloace legale şi activităţi specifice proiecte cultural-artistice şi educaţionale“.
 
Viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău ne-a declarat că i-a fost propusă de către comisie anularea licitaţiei deoarece din 100 de puncte unde Asociaţia Hara a avut nemulţumiri, unul a fost acceptat de membrii Comisiei de licitații din cadrul Primăriei Muncipiului Constanța. Deocamdată, Făgădău trebuie să analizeze propunerea de anulare a licitaţiei, însă dacă va accepta propunerea comisiei, vom putea spune adio evenimentelor de anul acesta de Ziua Constanţei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii