Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:25 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atemi Karate Constanța Adela Borcănea, campioană mondială. Aproape 20 de medalii pentru clubul de pe litoral în competiția stelelor (galerie foto)

ro

29 Sep, 2021 00:00 2136 Marime text


 
  • Peste 1.300 de sportivi, din 39 de țări, au participat la Campionatul Mondial de karate WUKF, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca.
  • Atemi Karate Constanța a înscris în concurs 13 sportivi, iar bilanțul a fost unul foarte bun.
  • Înainte de Campionatul Mondial, Atemi Karate Constanța a participat și la Cupa Hara Sighișoara, obținând și acolo rezultate frumoase.
 
Campionatul Mondial de karate WUKF s-a desfășurat în România, la Cluj-Napoca, iar România și Constanța au fost reprezentate și de sportivi și sportive de la Atemi Karate Constanța, pregătiți de surorile Mihaela și Cristina Borcănea.
 
La competiție au participat peste 1.300 de sportivi, din 39 de țări, iar evoluția reprezentanților Atemi Karate Constanța a fost una de ținută, luptătorii grupării de pe litoral plecând cu tolba plină de la întrecere. „Campionatul Mondial desfășurat la Cluj-Napoca a fost o realizare extraordinară în astfel de vremuri. Iar noi ne întoarcem acasă de la Mondiale cu 17 medalii, clubul nostru, Atemi Karate Constanța, reprezentând România cu un lot de 13 sportivi!“, este mesajul clubului constănțean.
 
Cele 17 medalii au fost: una de aur, șapte de argint și nouă de bronz.
 
Au urcat pe podium:
 
Adela Borcănea - campioană mondială la proba de kumite și vicecampioană mondială la proba de kata;
Cosmina Puerava - de două ori vicecampioană mondială cu echipa la kumite și bronz la individual;
Maria Budeanu - de doua ori vicecampioană mondială cu echipa la kumite;
Cătălina Budeanu - vicecampioană mondială cu echipa la kumite și un bronz la individual;
Natalia Frățilă - vicecampioană mondială la kata copii;

Ingrid Tobias - două medalii de bronz la kumite și la kata;
Amalia Bănică Alexe - două medalii de bronz la kumite și la kata;
Rareș Nănău - o medalie de bronz la kata;
Sebastian Ciorîță - o medalie de bronz la kata;
Anysa Nazar - o medalie de bronz la kata. 
 
Pe lângă aceștia, de la Atemi Karate au mai concurat la Mondiale, cu rezultate bune, și Vlad Antonaru (clasat în primii 8 la kumite și pe locul 4 cu echipa de kata), Eduard Drumea (a ocupat locul 5 mondial la kata și locul 4 cu echipa de kata) și Tudor Țuțuianu (situat la final pe poziția a 13-a, într-o categorie cu peste 35 de sportivi). 
 
Rezultate frumoase și la Cupa Hara
 
Înainte de Campionatul Mondial, Atemi Karate Constanța a participat și la Cupa Hara Sighișoara, obținând și acolo rezultate frumoase: Rareș Nănău - două medalii de aur și una de argint, Tudor Țuțuianu - două medalii de aur și una de argint, Natalia Frățilă - două medalii de aur și una de bronz, Sebastian Ciorîță - două medalii de aur, Amalia Bănică Alexe - un aur, un argint și un bronz, Laura Brătucu - două medalii de argint, Ingrid Tobias - un argint, Eduard Drumea - un argint și Anysa Nazar - un argint.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Clubul Atemi Karate Constanța, zece ani de activitate
„Când devii mai puternic? În momentul în care îți depășești limitele“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii