Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laura Codruţa Kovesi O să vedem cum motivează judecătorul şi o să ne conformăm

ro

27 Sep, 2016 07:17 2178 Marime text
Șefa Direcției Națională Anticorupție (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat că în privința Liei Olguţa Vasilescu, doar judecătorii pot spune dacă există probe, decizia de eliminare a unor probe din cauza în care este cercetat primarul Craiovei nefiind una definitivă, ci din faza preliminară.

„Că dosarele sunt subţiri, groase, mari, mici trebuie să fie decis de către judecător. Cel care judecă un dosar e singurul în măsură să ne spună dacă sunt probe solide în acest caz. În acest caz vorbim despre un dosar în care, pe lângă Olguta Vasilescu, sunt implicate şi alte persoane. E un dosar care se află pe masa judecătorului, în camera preliminară, nu s-a dat nicio hotărâre judecătorească privind vinovaţia sau nevinovăţia. O să vedem cum motivează judecătorul şi o să ne conformăm”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Totodată, Kovesi mai adaugă că în acest an au trimis în judecată 800 de persoane, 600 sunt deja condamnate definitiv, parte dintre ele în dosare întocmite în anii trecuţi. Procentul de achitari se menţine la acelaşi nivel. „Am auzit poveşti că dosarul e subţire, că nu e faptă, că e dosar politic şi, ulterior, am obţinut hotărâri judecătoreşti de condamnare", a declarat procurorul şef al DNA la TVR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii