Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe prigoana împotriva celor care se opun transferului de acţiuni la Primărie? Agenţii economici din port, vizaţi de controalele Gărzii de Mediu

ro

23 May, 2014 15:40 2894 Marime text

În plin scandal pe tema portului, agenţii economici reclamă că li se pregătesc controale din partea Gărzii de Mediu. Radu Petrescu, purtătorul de cuvânt al SC Grup Servicii Petroliere SA, a confirmat pentru ziarul nostru că societatea a fost înştiinţată cu privire la controlul pe care îl vor efectua comisarii Gărzii de Mediu. Potrivit aceleiaşi surse, astfel de controale ar urma să mai aibă loc şi la SC Comvex SA, la SC United Shipping Agency SRL, dar şi la alţi agenţi economici care fac parte din Asociaţia Operatorilor Portuari, care, după cum se ştie, se opun transferului acţiunilor portului la administraţia locală.
Contactat telefonic, comisarul-şef al Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii de Mediu, Marian Râşnoveanu, a declarat că astfel de controale se efectuează în conformitate cu prevederile legale, în funcţie de specificul activităţii pe care o desfăşoară agenţii economici, dar şi în urma unor sesizări, fără a preciza o dată anume la care acestea ar avea loc. „Toate firmele din port sunt planificate eşalonat pe parcursul anului pentru astfel de controale”, a spus comisarul-şef al Gărzii de Mediu de la Constanţa. Întrebat dacă astfel de controale efectuate în plin scandal pe tema portului nu ar avea o tentă politică, Râşnoveanu a declarat că „nu se pune problema unui target” şi că „Garda de Mediu nu face politică”. „Controale se efectuează şi în port, şi în Mamaia, conform specificului Gărzii de Mediu”, a mai declarat Râşnoveanu, despre care se spune că ar face parte din echipa actualei administraţii locale tomitane.
Marian Cristian Râşnoveanu a fost numit comisar-şef la Garda de Mediu în octombrie 2012, înlocuindu-l în funcţie pe Vasile Petro. Până la acea dată, Râşnoveanu a fost poliţist local, în subordinea Primăriei Municipiului Constanţa. Potrivit declaraţiei de avere din aprilie 2013, Râşnoveanu deţinea la acea dată 2,5 hectare de teren extravilan în judeţul Tulcea, achiziţionat în 2006.
Printr-o hotărâre a Consiliu Local Municipal Constanţa din 2011, aceluiaşi Marian Râşnoveanu, i-a fost repartizată, în regim de închiriere, o locuinţă ANL în municipiul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii