Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce schimbări aduce noul Cod Rutier Control medical la fiecare înnoire a permisului

ro

22 May, 2011 17:47 1565 Marime text

Orice român care visează să conducă un scuter, indiferent de capacitatea cilindrică, va trebui să obţină şi un permis pentru asta. O altă noutate este legată de condiţiile în care ne putem reînnoi carnetul auto.

Conform legislaţiei, în momentul de faţă, pentru a putea circula cu scuterul, proprietarul a fost nevoit să obţină permis categoria A, dacă mopedul are o capacitate de peste 50 de cm cubi. Cât despre alt tip de moped, acum proprietarul nu are nevoie de permis - se poate bucura de el în voie, scrie incont.ro.

Acest lucru nu se va mai întâmpla însă din momentul în care modificările propuse de Ministerul de Interne vor fi aprobate, cel mai probabil peste două luni. Poliţiştii vor ca doar cei care au biciclete să poată circula fără permis de conducere.

Cât despre a doua modificare, cea legată de viza medicală, dacă până acum îţi preschimbai permsiul înainte să expire, nu aveai nevoie de viza medicală, de acum încolo, indiferent de condiţiile în care solicitaţi un nou permis, este obligatoriu controlul medical.

Sursa: Cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii