Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile prezidenţiale 2014 în presa străină Victor Ponta a câştigat primul tur, dar jocul rămâne deschis

ro

03 Nov, 2014 09:37 1708 Marime text
Agenţia REUTERS notează că premierul Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor, învingându-l pe principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, un primar etnic german susţinut de două partide de dreapta, cu care se va confrunta în turul doi, la 16 noiembrie, scrie Mediafax.
 
Associated Press relatează că sondajele efectuate la ieşirea de la urne arată că premierul şi primarul Sibiului se vor înfrunta în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial după ce nici unul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea din primul tur.
 
Pe primul loc s-a clasat premierul Victor Ponta, un fost procuror a cărui popularitate nu pare să fi fost grav afectată de anchetele de corupţie care vizează membri ai partidului său, notează AP, potrviit Mediafax.
 
De asemenea, Deutsche Welle precizează că Ponta a promis că va reduce taxele şi va creşte pensiile, subliniind nevoia de a menţine relaţii bune atât cu Uniunea Europeană, cât şi cu China. El a anunţat de asemenea, recent, creşterea cu 10 la sută a salariilor în sectorul sanitar, mărindu-şi popularitatea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii