Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni ale Poliţiei de Frontieră. 5 milioane de ţigarete şi mii de kg de tutun, confiscate de poliţişti

ro

16 Oct, 2017 12:39 2023 Marime text
Poliția Română a desfășurat o acțiune națională pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun, în cadrul unei operațiuni europene. Au fost ridicate peste 5.000.000 de fire de țigarete, aproape 2.400 kg. de tutun și dispozitive pentru prelucrarea tutunului.

În perioada 12-15 octombrie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, polițiștii au desfășurat o acțiune, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu produse accizabile, în special cu tutun și țigarete de contrabandă.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu Poliția de Frontieră și Direcția Generală a Vămilor.

În urma acțiunii, polițiștii au indisponibilizat 5.111.960 de fire de țigarete, 2.400 de kg. de tutun, o moară de mărunțit tutun, precum și 3 mașini manuale de mici dimensiuni destinate prelucrării tutunului și umplerii țigaretelor.

Potrivit IGPR, acțiunea face parte din acțiunea desfășurată în perioada octombrie-noiembrie 2017, la nivel european, Hansa & Hengist, parte a Operațiunii DRAGON , în cadrul căreia polițiștii români și partenerii externi acționează coordonat pentru combaterea infracționalității grave în țările Uniunii Europe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii