Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă, de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2019 00:00 3141 Marime text

Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă, autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.

Printre aceștia, se numără și prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, care, născut în Dobrogea, consideră că este necesară o descoperire a teritoriului din mai multe perspective – spirituală, umană, geografică etc.

„Dobrogea este zona natală, dar continuă să își dezvăluie farmecul și ineditul și potențialul, incitând și uimind în egală măsură. Dobrogea ar trebui descoperită sub mai multe forme, sub toate formele: forme de relief, spiritualitate, oameni, obiceiuri, istorie, gusturi și nu numai.

Este dificil de ierarhizat și de comprimat specificul dobrogean în doar trei concepte esențiale, totuși aș îndrăzni să evidențiez toleranța și respectul inter-etnic. Nu aș putea să compar spațiul dobrogean cu alte regiuni văzute, este unic; unic nu doar spațiul ca percepție individuală, ci și ca spațiu geo-cultural. Reintegrarea Dobrogei la teritoriul românesc acum 141 ani a adus speranța și forța de a contrui o viață pașnică și prosperă, a răspuns la chemarea unui neam de a trăi în unitate într-o țară suverană. Toate luptele înaintașilor, toate eforturile lor de-a lungul timpului îmi doresc să ne fie lumină și datorie călăuzitoare în prezentele și viitoarele decizii și într-un mod de viață românesc demn și responsabil. Sloganul ar putea fi Dobrogea-educație și armonie inter-etnică”, a punctat prefectul Dumitru Jeacă.

Citește și:
 
ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii