Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

‎Inaugurare în satul Poiana, oraşul Ovidiu Primarul George Scupra - „Noua şcoală este dotată la standarde moderne“ (galerie foto)

ro

10 Sep, 2019 00:00 3181 Marime text
Copiii din localitatea Poiana, oraşul Ovidiu, vor învăţa, din acest an, într-o şcoală nouă, situată pe terenul din faţa Centrului Cultural „Gabriel Cotabiţă“. De asemenea, şi micuţii vor merge la o grădiniţă nou înfiinţată. Noua şcoală a fost dotată la standarde moderne pentru ca toţi copiii să beneficieze de un act educativ optim, iar în exterior au fost create un loc de joacă şi un teren multisport cu gazon sintetic dotat cu nocturnă!
 
 
Ieri, la evenimentul de inaugurare, au fost prezenţi George Scupra - primarul oraşului Ovidiu, Horia Marius Țuţuianu - preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Dumitru Jeacă - prefectul judeţului Constanţa. „Este un moment deosebit pentru localitatea noastră, în special pentru învăţământ. Țin să vă anunţ că, în această toamnă, vom începe lucrările la creşa din oraşul Ovidiu, un proiect de 400.000 de euro. Sperăm că la anul, pe vremea asta, vom inaugura creşa din oraşul Ovidiu. De asemenea, avem două grădiniţe în oraşul Ovidiu, unde puteţi lăsa copii. Vreau să mai adaug că jumătatea din valoarea normei de hrană este suportată de Primărie.
 
Revenind la evenimentul de faţă, azi (ieri - n.r.) inaugurăm şcoala şi grădiniţa noi din satul Poiana, unităţi care beneficiază de toate dotările necesare unei instituţii de învăţământ europene. Este important că, încet-încet, în satul Poiana se conturează o zonă centrală, aşa cum a existat dintotdeauna. Vă urez succes în noul an şcolar, cei mici să-i asculte profesorii, să luaţi note şi rezultate bune“, a spus primarul oraşului Ovidiu George Scupra. Tot el a amintit de promisiunea făcută în 2017, de a inaugura şcoala şi grădiniţa.
 
„Am venit să vă urez succese vouă, copiilor, dar şi părinţilor, care au mai multe emoţii. În mine veţi găsi un partener şi un prieten, care vă va sprijini“, a transmis preşedintele CJC, Horia Țuţuianu.  Succese în noul an şcolar le-a urat copiilor şi prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă.
 

Spaţii de învăţământ la nivel de grădiniţă şi şcoală generală

 
Reamintim că Primăria oraşului Ovidiu a finalizat lucrările aferente proiectului „Construire imobil grădiniţă şi şcoală generală în localitatea Poiana“. Proiectul este finanţat de MDRAP, în cadrul PNDL 2017-2020, etapa II, contract de finanţare nr. 4365/14.03.2018, fiind depus în cursul anului 2017. Având în vedere că vechea şcoala din satul Poiana nu mai corespundea normelor în vigoare pentru desfăşurarea unui act instructiv-educativ optim, s-a considerat oportună realizarea acestui proiect.
 
În cadrul proiectului s-a construit un corp de clădire în care au fost amenajate spaţii de învăţământ, la nivel de grădiniţă şi şcoală generală. Unitatea de învăţământ are o suprafaţă desfăşurată de 379 mp. Totodată, în cadrul proiectului, a fost construit un teren de sport cu suprafaţă sintetică, dotat cu nocturnă. Pentru accesul auto a fost prevăzută amenajarea unei zone de acces, asfaltată, în suprafaţă de 395 mp. Zona pietonală, în suprafaţă de 353 mp, este amenajată cu un pavaj. De asemenea, în zonă au fost plantaţi arbuşti decorativi.
 
Noua clădire are o suprafaţă desfăşurată de 379 mp, fără a fi etajată. Acoperişul este de tip şarpantă din lemn, cu învelitoare din ţiglă presată, cu piese de ventilare a straturilor, parazăpezi şi piese de ventilare a conductelor. Clădirea a fost izolată termic cu polistiren expandat de zece centimetri şi finisată cu tencuială decorativă. Pereţii sunt prevăzuţi cu lambriu laminat cu o înălţime de 1,5 m în sălile de clasă şi pe coridoare, respectiv cu faianţă de doi metri înălţime în grupurile sanitare. Terenul de fotbal, care a fost amenajat în curtea şcolii, are o suprafaţă de 840 mp şi gazon artificial multifilar. Desigur, nu s-a omis din proiect realizarea unei zone cu bănci, destinată spectatorilor. Lângă terenul de fotbal există un spaţiu de recreere în suprafaţă de 463 mp, cu gazon natural şi dotat cu bănci şi leagăne şi unde s-au plantat diverşi arbori.
 
Sursa foto: Primăria Ovidiu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii