Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Războiul“ înscrisurilor, pe soarta Cazinoului Eldiclau, Compania de Investiții și Aedificia Carpați se „bat“ în acte la CNSC (document)

ro

11 Oct, 2019 00:00 2293 Marime text
Dosarul „Cazino“ se află încă în lucru pe rolul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, fiind în atenția completului C7, după contestația formulată de SC Eldiclau SRL.
Până la acest moment, au fost depuse o serie de acte și înscrisuri doveditoare, fiind înaintat inclusiv dosarul de achiziție de către Compania Națională de Investiții. La rândul său, Aedificia Carpați – firma desemnată inițial drept câștigătoarea contractului pentru reabilitare și a cărei ofertă a fost contestată, de asemenea – a formulat și ea cerere de intervenție.
 

Prețul propus de Aedificia, contestat de Eldiclau

 
Cazul se află în atenția CNSC încă din data de 13 septembrie, când Eldiclau SRL s-a plâns acestui for de hotărârea Companiei Naționale de Investiții de a atribui firmei Aedificia Carpați contractul pentru reabilitarea Cazinoului. La momentul respectiv, Eldiclau s-a arătat nemulțumită nu numai de faptul că propria ofertă a fost declarată neconformă și respinsă, dar și de faptul că „propunerea financiară a asocierii declarată câștigătoare este aparent neobișnuit de scăzută (...)“.
 
Aici este de menționat faptul că, într-o ocazie anterioară, reprezentanții firmei Aedificia ne-au transmis punctul lor de vedere legat de afirmațiile Eldiclau. Petre Badea, reprezentantul societății, ne-a declarat: „Referitor la acuzația de practicare de prețuri mici la Cazino Constanța, Aedificia Carpați cunoaște pe de rost lucrarea de la Cazino Constanța. A mai realizat încă trei oferte în timp. La ultima licitație organizată de CNI nu am participat pentru că valoarea estimată și scoasă la licitație de CNI era de doar 4,6mil Eur. (...) De regulă, ar trebui ca acuzatorul să își susțină acuzația cu probe. Nu are cum să probeze acuzația pentru că în licitația pentru proiectare și executie Cazino Constanța au fost cerute valori pe centre de cost. Nu există prețuri unitare în oferte“.
 

Ziua și documentul, la CNSC

 
Revenind însă la cazul aflat în atenția completului C7 al CNSC, mai este de spus că în istoricul dosarului, pe data de 13 septembrie a fost înregistrată contestația Eldiclau, urmată de solicitarea de completări adresată de CNSC societății. Pe data de 18 septembrie, Eldiclau face o nouă cerere și tot atunci ajung la CNSC punctul de vedere al Companiei Naționale de Investiții, precum și dosarul de achiziție, urmate, o zi mai târziu, de o altă completare din partea CNI. CNSC, la rândul său, mai solicită completări de la CNI, iar între timp, în dosar asocierea Aedificia Carpați & Remon Proiect SRL & Profesional Construct Proiectare & Tehnoinstal face o cerere de intervenție în cauză.
 
Pe 20 septembrie Eldiclau depune o cauțiune, iar tot atunci CNSC solicită lămuriri de la aceeași firmă, în timp ce Aedificia Carpați și partenerii săi depun completări la dosar, trei zile mai târziu. Eldiclau depune trei seturi de concluzii scrise, în data de 25 septembrie, 30 septembrie și 1 octombrie, iar CNSC cere completări de la CNI. Acestea sosesc pe data de 2 și 3 octombrie, iar Compania de Investiții transmite în aceeași zi și punctul său de vedere. Pe 4 octombrie Eldiclau mai depune o serie de concluzii scrise, iar pe 7 octombrie sosește răspunsul CNI. La rândul lor, Aedificia Carpați și partenerii de asociere transmit concluzii scrise pe data de 9 octombrie.
 

Ce voia Eldiclau

 
Este de menționat că, potrivit contestației depuse de Eldiclau SRL, aceștia solicitau ca CNSC să pronunțe o decizie prin care să dispună: „anularea deciziei autorității contractante de a respinge oferta depusă de asocierea noastră; anularea deciziei autorității contractante de stabilire a ofertei (...) ca fiind câștigătoare în urma acordării unui punctaj superior celui acordat ofertei noastre; să se constate faptul că oferta declarată câștigătoare este neconformă și inacceptabilă; obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor depuse admisibile cu respectarea specificului achiziției, a obiectului acesteia, a legislației în vigoare; obligarea autorității contractante la emiterea unui nou raport de evaluare și la comunicarea către ofertanți a deciziei autorității contractante; obligarea autorității contractante la plata către noi a cheltuielilor de judecată ocazionate nouă de acest litigiu“.
 
Ca o paranteză, mai trebuie amintit că valoarea estimată de CNI pentru contractul privind reabilitarea Cazinoului este de peste 60 de milioane de lei. În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia finală a CNSC. Trebuie avut în vedere, de asemenea, faptul că decizia CNSC poate fi contestată apoi la Curtea de Apel Constanța.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta contestația formulată pe data de 13 septembrie 2019 de către firma SC Eldiclau SRL.
 
Citește și:
 
Aedificia Carpați vs. Eldiclau SRL, în lupta pentru Cazino
Petre Badea: „Firma acuzatoare este total lipsită de experiență“

 
Constănțenii mai au de așteptat până la reabilitare
Parteneri și subcontractori. Date complete despre societățile care s-au „băgat“ în afacerea Cazinoul

 
Licitația pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța, aproape de sfârșit. Cine ar fi câștigătorul

Asocierile de firme care vor să ia banii de la CNI pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța! (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii