Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asocierile de firme care vor să ia banii de la CNI pentru reabilitarea Cazionului din Constanţa! (documente)

ro

19 Jul, 2019 00:00 3870 Marime text
Cazinoul din Constanta, unul dintre cele mai importante obiective turistice, în stil ART NOUVEAU, va fi consolidat şi restaurat. Compania Naţională de Investiţii a dechis ofertele depuse, după ce Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici în şedinţa din 8 mai a.c.
Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). Lucrările, în urma cărora Cazinoul va putea redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională, cu o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități de 150 de locuri. vor fi realizate de MDRAP, prin Compania Națională de Investiții, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

Care sunt modificările, față de documentația avizată iniţial, în anul 2015:https://tinyurl.com/y2n9zdzu. Astfel, faţă de documentaţia avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizate au fost: reconfigurarea funcţională şi adaptarea spaţiilor interioare şi exterioare la noile funcţiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viaţa social-culturală a oraşului şi pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală şi istorică excepţională; adaptarea proiectelor de arhitectură, structură şi instalaţii la noile funcţiuni propuse, ţinând cont de actualizarea expertizelor şi studiile la această fază de proiectare; revizuirea documentaţiilor de arhitectură şi componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 - 2018 şi actualizarea normativelor de proiectare şi a legislaţiei în domeniu.
 

Descriere proiect


În urma realizării lucrărilor de consolidare şi restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public şi astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, faţade, raportul plin-gol, decoraţie interioară şi exterioară.
Proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică pentru obiectivul de investiţii ,,Consolidare şi restaurare Cazinou Constanţa -(clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitarea platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)'' situat în bd.Elisabeta nr.4, municipiul Constanta, judeţul Constanţa. Clădirea care face obiectul lucrărilor de execuţie este monument istoric clasat în Lista Monumentelor Istorice , având codul CT-II-m-A-02801, poziţia 507. Valoarea estimată a contractului este de 60.070.645,40 lei, fără TVA, şi este compusă din: - Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică- 1.790.741,19 lei; - Cheltuieli pentru investiţia de baza - 57.755.773,63 lei; - Organizare de şantier - 524.130,58 lei. ( subcapitolul 5.1.1) Valorile de mai sus sunt in conformitate cu Devizul general aprobat prin Hotărârea nr.271/2019. Modificarea contractului de achiziţie publica, în cursul perioadei sale de valabilitate, se face în condiţiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016. Modificarea contractului în cursul perioadei sale de valabilitate, altfel decât în cazurile şi condiţiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016, se realizează prin organizarea unei noi proceduri de atribuire, în conformitate cu dispoziţiile legii.
 

Iată ofertanţii care se bat pentru reabilitarea Cazinoului


Compania Naţională de Investiţii (CNI) a publicat anunţul privind contractarea lucrărilor pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Licitaţia a fost publicată pe SICAP (platforma de achiziţii publice) iar zilele trecute au fost deschise ofertele pentru reabilitarea clădirii simbol a oraşului Constanţa,
 
1. Asociere : SC Eldiclau SRL (lider de asociere)& Telekom România Mobile Communications SA& Research Consorzio Stabile Societa Consortile A SRL & Implex Romcatel Cercetare Proiectare SA şi subcontractanţii Hoiura Electro Construct SRL, Facility Instal SRL şi Helinick SRL.
2. Asociere : Aedificia  Carpaţi SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL& SC Tehnoinstal SRL ;i subcontractantul  - Schindler România SRL.
3. Asociere : SC Construcţii Erbaşu SA (lider de asociere) & SC Concas SA & SC Euras SRL & SC Polarh Design SRL. (în secţiunea „Documente” puteţi lista societăţilor ofertante publicată pe SICAP).
Compania Naţională de Investiţii urmează să delibereze în următoarea perioadă câştigătorul licitaţiei pentru Cazino.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii