Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, se stabilesc meciurile de baraj pentru accederea în Liga a 2-a și a 3-a. Cu cine e în grupă Constanța

ro

18 Jun, 2020 21:50 2292 Marime text

• Tragerile la sorți se vor desfășura de la orele 11.30 și 12.00.
• Pentru Liga a 3-a, în  fiecare regiune se vor stabili două mini-grupe de baraj a câte trei echipe.
• Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în Liga a 3-a.


Casa Fotbalului găzduiește vineri, 19 iunie, evenimentul în cadrul căruia vor fi stabilite meciurile de baraj pentru accederea în Liga 2, respectiv Liga 3 în sezonul 2020-2021, informează Federația Română de Fotbal, pe site-ul său oficial.

Potrivit sursei citate, tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru Liga 2 va începe la ora 11.30, în timp ce barajul pentru Liga 3 va si stabilit începând cu ora 12.00. Evenimentele vor fi transmise în direct pe Facebook FRF și YouTube FRF TV.

Prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 11 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, s-a decis ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 3 să fie îngheţat, fără să se retrogradeze.

În ceea ce priveşte promovarea, s-a stabilit că în Liga 2 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Pe cale de consecinţă, cluburile CS Aerostar Bacău (seria 1) şi U Craiova 1948 SA (seria 4) au promovat, iar pentru stabilirea promovatelor din celelalte trei serii se vor disputa baraje în dublă manşă între ocupantele locurilor 1 şi 2.

Echipele care vor participa la baraj sunt următoarele:
•       Seria 2: AFC Unirea 04 Slobozia şi Mostiştea Ulmu
•       Seria 3: AFC Progresul 1944 Spartac şi CSM Slatina
•       Seria 5: ACS Fotbal Comuna Recea şi CS Minaur Baia Mare

Pentru stabilirea ordinii de disputare a partidelor se va efectua o tragere la sorţi din urnă în trei runde, câte una pentru fiecare serie. În urnă vor fi introduse bilele conţinând bilete cu numele celor două echipe din seria respectivă, iar prima extrasă va fi echipa gazdă în meciul tur.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă din 11 mai 2020, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2020/2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Conform aceleiaşi hotărâri, fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi, astfel:

– în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării și ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, se împart cele 42 asociaţii rezultând următoarele 7 (șapte) regiuni:

•       Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
•       Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
•       Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
•       Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
•       Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
•       Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
•       Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

– pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele două mini-grupe de baraj a câte trei echipe din fiecare regiune

– primele trei echipe extrase vor alcătui prima mini-grupă, iar următoarele trei vor alcătui cea de-a doua mini-grupă de baraj. Ordinea extragerii va da fiecărei echipe numărul de ordine pe care îl va avea în tabela Berger de patru care va fi folosită pentru configurarea programului de desfăşurare a meciurilor din fiecare mini-grupă. Astfel, prima extrasă va avea numărul 1, a doua numărul 2, a treia numărul 3, a patra va avea numărul 1, a cincea numărul 2, a şasea numărul 3.

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3.

Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii