Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:42 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce program va avea reprezentanta Constanței la barajul de promovare în Liga a 3-a (video)

ro

20 Jun, 2020 09:06 2138 Marime text

• Formația care va câștiga Liga a 4-a în Constanța va evolua în grupa B a Regiunii 7

S-au stabilit, la Casa Fotbalului, meciurile de baraj pentru accederea în Liga a 2-a, respectiv Liga a 3-a în sezonul 2020-2021.

Mini-grupele barajului de promovare în Liga 3 sunt următoarele:

Regiunea 1
Grupa A: Suceava, Iași, Neamț
Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani

Regiunea 2
Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj
Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș

Regiunea 3
Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș

Grupa B: Alba, Brașov, Harghita

Regiunea 4
Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin
Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

Regiunea 5
Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș
Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea

Regiunea 6
Grupa A: Prahova, Călărași, Ilfov
Grupa B: Ialomița, București, Giurgiu

Regiunea 7:
Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați
Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău.

Ordinea meciurilor va fi următoarea:
  • Ziua 1 – 2-3
  • Ziua 2 – 1-2
  • Ziua 3 – 3-1
După cum se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, conform Hotărârii Comitetului de Urgenţă din 11 mai 2020, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2020/2021, 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.

Conform aceleiaşi hotărâri, fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a competiţiei Liga 3.

Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3.

În ceea ce priveşte jucătorii care pot fi folosiţi în acest play-off, dreptul de joc al acestora este stabilit de Anexa 4 la RSTJF în care sunt trecute prevederile regulamentare speciale aplicable în perioada mai – septembrie în urma efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul fotbalului românesc.

În jocurile de baraj se aplică si următoarele reguli:

a) nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21;
b) identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţa;
c) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;
d) echipa organizatoare a jocului trebuie să pună la dispoziţie minim trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei.

În ce privește Liga a 2-a, prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 11 mai 2020, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, s-a decis ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 3 să fie îngheţat, fără să se retrogradeze.

Relativ la promovare, s-a stabilit că în Liga 2 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Pe cale de consecinţă, cluburile CS Aerostar Bacău (seria 1) şi U Craiova 1948 SA (seria 4) au promovat, iar pentru stabilirea promovatelor din celelalte trei serii se vor disputa baraje în dublă manşă între ocupantele locurilor 1 şi 2.

Echipele care vor participa la baraj sunt următoarele:
  • Seria 2: AFC Unirea 04 Slobozia şi Mostiştea Ulmu
  • Seria 3: AFC Progresul 1944 Spartac şi CSM Slatina
  • Seria 5: ACS Fotbal Comuna Recea şi CS Minaur Baia Mare
Pentru stabilirea ordinii de disputare a partidelor se va efectua o tragere la sorţi din urnă în trei runde, câte una pentru fiecare serie. În urnă vor fi introduse bilele conţinând bilete cu numele celor două echipe din seria respectivă, iar prima extrasă va fi echipa gazdă în meciul tur.

În ceea ce priveşte jucătorii care pot fi folosiţi în acest baraj, dreptul de joc al acestora este stabilit de Anexa 4 la RSTJF în care sunt trecute prevederile regulamentare speciale aplicable în perioada mai – septembrie în urma efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul fotbalului românesc.

Sursa foto și video: Federația Română de Fotbal
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii