Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi însoţit de Ioan Chifu, din Năvodari Militarul Laurenţiu Cobzaru participă pe 24 ianuarie la o nouă alergare cu scop caritabil (galerie foto)

ro

09 Jan, 2019 00:00 722 Marime text
Celebrul militar gălăţean Laurenţiu Cobzaru, care şi-a făcut o datorie de suflet din a participa la curse caritabile, a iniţiat un asemenea eveniment şi în această lună.
 
Pe 24 ianuarie, când se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române Moldova şi Ţara Românească sub Alexandru Ioan Cuza (Mica Unire), caporalul Laurenţiu Cobzaru (poliţist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”) va parcurge în alergare distanţa Galaţi - Focşani (90 de kilometric). Intitulată „24 ianuarie - Unirea Principatelor Române“, cursa face parte din campania umanitară „Vreau să dansez, să alerg, să fiu normală!”, care vine în sprijinul unei tinere de 18 ani din Galaţi.
 
„Noi, oamenii, suntem fiinţe sociale, care, până la a oferi altcuiva, mai întâi trebuie să ne satisfacem nevoile proprii şi, cum suntem obişnuiţi să trudim aproape o viaţă întreagă pentru a ne crea o condiţie material de invidiat, uităm că în jurul nostru există oameni cu şi mai multe probleme decât lipsa unui tip de telefon nou apărut sau lipsa hainelor de ultimă modă. Pe timpul alergării, voi purta un drapel naţional inscripţionat cu siglele Galaţi, Alexandru Ioan Cuza 24 ianuarie Unirea Principatelor Române şi Focşani, pe care îl voi oferi la sosire, în semn de respect, primarului municipiului Focşani“, a declarat Laurenţiu Cobzaru.
 
În cursa de pe 24 ianuarie, al cărei punct final va fi Piaţa Unirii - Primăria Focşani, militarul gălăţean se bucură de sprijinul lui Silviu Munteanu (reprezentant al Ligii Militarilor Profesionişti), al Primăriei Focşani şi al lui Ioan Chifu, din Năvodari, care îl va însoţi cu maşina personală. Din pricina distanţei mari şi a condiţiilor meteo vitrege, Laurenţiu Cobzaru a decis să alerge singur în această cursă. Fost poliţist, în prezent pensionar, Ioan Chifu este şi el un alergător pe distanţe lungi. Nu a ratat pregătirea nici pe 1 ianuarie 2019, când a participat la un semimaraton pe nisip între Năvodari şi Mamaia (21 de kilometri). În aceeaşi zi, a făcut şi baie în apa Mării Negre! 
Cei care doresc să o sprijine pe fata de 18 ani din Galaţi, care se confruntă cu probleme de sănătate, au la dispoziţie două conturi bancare, deschise pe numele Ana Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei) şi RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro).
 
Sursa foto: Facebook
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii