Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Tudor Băluţă şi Denis Drăguş, de la FC Viitorul, titulari în meciul România - Serbia

ro

14 Oct, 2018 15:14 1971 Marime text
Cei doi jucători de la FC Viitorul convocaţi de selecţionerul Cosmin Contra la dubla cu Lituania şi Serbia din Liga Naţiunilor, mijlocaşul Tudor Băluţă şi atacantul Denis Drăguş, sunt titular la meciul de astăzi România – Serbia, care se dispută pe Arena Naţională din Bucureşti, astăzi, de la ora 16.00.

Partida este transmisă în direct de Pro TV.

Primul 11 al României este: Tătăruşanu - Manea, Săpunaru (cpt.), Tamaş, Toşca - Băluţă, R. Marin - Maxim, Stanciu, Drăguş - Ţucudean.

Astăzi, în afară de meciul din capitală, în grupă se mai joacă partida Lituania - Muntenegru (de la ora 21.45).

Clasamentul este următorul: 1. Serbia - 7p, 2. România - 5p, 3. Muntenegru - 4p, 4. Lituania - 0p.

Pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal s-au oferit amănunte despre formatul Ligii Națiunilor:

• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.  

UPDATE:

Atât Băluță, cât și Drăguș sunt în vârstă de 19 ani.

Primul a evoluat pe parcursul întregii partide cu Serbia (încheiată la egalitate, 0-0), în timp ce Drăguș a jucat până în minutul 45, fiind schimbat pentru a intra în joc un fundaș, Nedelcearu, în locul eliminatului Tamaș.

Pe teren s-au aflat, din primul minut, alți patru jucători care au evoluat în trecut pentru FC Viitorul: Răzvan Marin, Cristian Manea (ambii au fost crescuți și formația la Academia Gheorghe Hagi), George Țucudean și Alin Toșca.

De asemenea, pe banca de rezerve s-au aflat alți trei jucători care au fost crescuți la Academia Gheorghe Hagi și au evoluat apoi pentru FC Viitorul: Romario Benzar, Florin Tănase și Alexandru Mitriță.

Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii